بوشهری ها /احسان انصاری/ روزنامه نگار/ انتخابات کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی برگزار شد و هیچ کدام از نمایندگان بوشهر با تغییر جایگاه مواجه نشدند. اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در نشستی که به منظور انتخاب اعضای هیئت رئیسه این کمیسیون برای اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم برگزار شد؛ «موسی احمدی»؛ نماینده مردم عسلویه در مجلس را برای دومین سال متوالی به عنوان رئیس کمیسیون انرژی انتخاب کردند.
در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای ابراهیم رضایی نماینده مردم دشتستان دوباره به عنوان سخنگوی این کمیسیون به کار خود ادامه خواهد داد.
غلامحسین زارعی نماینده دشتی و تنگستان همچنان دبیر اول کمیسیون اقتصادی خواهد بود و جعفرپورکبگانی عضو کمیسیون اجتماعی است.
صندلی احمدی متزلزل شده بود
موسی احمدی در اولین سال تشکیل مجلس دوازدهم موفق شد ریاست کمیسیون انرژی را به دست بیاورد. با این وجود بحران انرژی در کشور شرایط سختی را برای تصمیم گیران این عرصه به وجود آورد و احمدی کار آسانی در این زمینه نداشت.از سوی دیگر احمدی در سال گذشته وارد برخی مسائل حاشیه ای و سیاسی شد که تا حدودی شرایط وی را برای ریاست کمیسیون پیچیده کرد. با این وجود به دلیل سوابق وی و اینکه رقیب جدی برای ریاست این کمیسیون وجود نداشت وی دوباره به عنوان رئیس کمیسیون انرژی مجلس انتخاب شد.
البته احمدی کار ساده ای در این زمینه نداشت و در سال دوم کمیسیون انرژی بهعنوان یکی از راهبردی ترین نهادهای کارشناسی مجلس صحنه رقابتی جدی میان دو چهره پارلمانی بود که شامل حجتالاسلام موسی احمدی، رئیس فعلی کمیسیون، و محمد بهرامی، نایب رئیس این کمیسیون در سال نخست می شد.
شنیدهها حاکی از آن است که چندین نماینده در تلاش بودند در سال دوم کرسی ریاست را از آن خود کنند. کمیسیون انرژی یکی از حساسترین و راهبردیترین کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی به شمار میرود. نقش این کمیسیون در تدوین سیاستهای حوزه نفت، گاز، انرژیهای نو و مدیریت بحران انرژی بسیار کلیدی است. تحرکات پشت پرده و رایزنیهای سیاسی برای کسب این جایگاه، از هفتههای گذشته آغاز شد. گفته میشود چهرههای بانفوذی از استانهای نفتخیز و انرژی محور تلاش کردند در این رقابت حضور پیدا کنند.
ابقای رضایی با شائبه نزدیک به جبهه پایداری
ابراهیم رضایی نماینده دشتستان دیگر نماینده استان بوشهر است که در کمیسیون های مجلس نقش کلیدی دارد و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس دوازدهم است. اگر چه نزدیکی رضایی در برخی مقاطع به جبهه پایداری مشهود بود اما جایگاه وی در سال دوم نیز با تهدید جدی مواجه نشد و همچنان به عنوان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی فعالیت خواهد کرد.رضایی در طول یک سال گذشته، بیشتر رویکردی سیاسی از خود نشان داد. علی رغم اینکه مطالبات مردم دشتستان را در برخی زمینه ها به خوبی دنبال کرد اما از برخی مطالبه گری های اصلی مردم فاصله دارد.
رضایی از منتقدان جدی دولت پزشکیان به شمار می رود به شکلی که سفر رئیس جمهور به بوشهر را کلی و بی برنامه دانست. مخالفت با وزرای پیشنهادی، تلاش برای رد اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون تنهاا بخشی از مواضع او علیه دولت پزشکیان بوده است.
رضایی در جلسه رأی اعتماد به کابینه مسعود پزشکیان گفت:«درود بر رئیسی که اطرافیانش دلال و دوتابعیتی نبودند و برای رایآوردن وزیر یا هر هدف دیگری حاضر نبود از رهبرانقلاب هزینه کند، درود بر رئیسی عزیز که به نام وفاق توسعه نفاق نمیداد و از نهجالبلاغه خرج نمیکرد. درود بر رئیسی عزیز که در مقابل بیگانگان نمایش ذلت نداشت؛ درود بر رئیسی که اطرافیانش کاسب، دو تابعیتی، دلال، کارچاقکن و فتنهگر نبودند... و بهجای اهدای وامهای چند صد میلیاردی به اسپانسرها و رفقا، به فکر حل مشکلات مردم بود.»
پورکبگانی و زارعی با گرایش به حل مسائل منطقه
جعفر پورکبگانی دیگر نماینده استان بوشهر است که علی رغم اینکه در ابتدا تشکیل مجلس دوازدهم تمایل به حضور در کمیسیون انرژی داشت در نهایت به کمیسیون اجتماعی رفت و برای سال دوم نیز در همین کمیسیون فعالیت خواهد کرد. پورکبگانی نسبت به دیگر نمایندگان استان بوشهر وجه اجرایی تری داشته و در راستای مطالبات منطقه ای بوشهر فعالیت کرده و کمتر وارد بازی های سیاسی مرسوم در مجلس شده است.
غلامحسین زارعی نماینده دشتی و تنگستان در سال اول مجلس دوازدهم دبیر اول کمیسیون اقتصادی بود که دوباره در سمت خود ابقا شده است.
عکس