printlogo


بوشهر برای توسعه و پیشرفت به تصمیمات مهم نیاز دارد؛
ضرورت توجه ویژه دولت چهاردهم به تقویت زیرساخت های بندری بوشهر
ضرورت توجه ویژه دولت چهاردهم به تقویت زیرساخت های بندری بوشهر
کد خبر: 181615 تاریخ: 1403/6/20 18:38
احسان انصاری: بوشهر به عنوان یکی از مناطق استراتژیک اقتصادی کشور با ظرفیت های بالای دریایی سال هاست که از زمینه زیرساخت های

بوشهری ها احسان انصاری: بوشهر به عنوان یکی از مناطق استراتژیک اقتصادی کشور با ظرفیت های بالای دریایی سال هاست که از زمینه زیرساخت های بندری با چالش مواجه است و به همین دلیل نمی تواند به خوبی از ظرفیت های موجود ساحلی خود به سود اقتصاد کشور بهره ببرد.به همین دلیل به نظر می رسد دولت چهاردهم که به دنبال عدالت سرزمینی است باید تصمیمات مهمی درباره بوشهر و تقویت زیرساخت های آن بگیرد.

در شرایط کنونی یکی از چالش‌های تجارت در بوشهر، عمق کم کانال دسترسی به بندر بوشهر است که باعث شده تا شناورهای بالای ۳۰ هزار تن نتوانند وارد بندر بوشهر شوند و این موضوع نیازمند بهبود زیرساخت‌های بندری است.تلاش‌های خوبی برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های بندری در بوشهر صورت گرفته است ولی نیاز است که فضای مناسب برای ورود کشتی‌های ۵۰ هزار تنی و بالاتر در بندر بوشهر ایجاد شود.با تکمیل زیرساخت‌های بندری و اتصال استان بوشهر به خط ریل سراسری، فعالان تجاری کشور می‌توانند کالاها را از بندر بوشهر وارد کرده و با خط ریلی به سراسر کشور منتقل کنند.

یکی از مسائل مهم مرتبط با زیرساختهای عمرانی، مسئله استهلاک می باشد. عوامل مختلف از قبیل گرما، رطوبت، بارش اسیدی و عمر زیاد در استهلاک و کهنگی قطعات، تجهیزات و زیرساخت های عمرانی، برقی و مکانیکی بسیار موثر می باشند. طول زیادی از راههای استان بوشهر فرسوده شده و یا از لحاظ فنی دارای شرایط مطلوب نمی باشند. وقوع تصادفات زیاد در استان بوشهر در ایام نوروز مبین اهمیت این نکته می باشد. در بیشتر مواقع علت اصلی قطعی مکرر برق در سطح استان فرسودگی زیرساخت شبکه انتقال برق بوده است. وقوع حوادث مختلف در این زمینه زنگ خطر را به صدا در آورده است.

از سوی دیگر توسعه زیرساخت‌های بندری در استان بوشهر، از جمله احداث اسکله‌های جدید، لایروبی و بهبود کانال‌های دسترسی، به افزایش ظرفیت و کارایی بنادر کمک کرده و زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی شده است، این عوامل نشان‌دهنده اهمیت بالای بنادر استان بوشهر در توسعه اقتصادی و تجاری ایران هستند.

بندر بوشهر به دلیل نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج‌فارس مانند قطر، بحرین، کویت و عربستان، از موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی برخوردار است. این نزدیکی امکان تجارت و تبادل کالا با این کشورها را تسهیل می‌کند، پتروشیمی، کشتی‌سازی و صنایع فراساحل، نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه دارد، این مزایا نشان‌دهنده اهمیت بالای زیرساخت‌های بندری بوشهر در توسعه اقتصادی و تجاری ایران هستند.

نکته دیگر اینکه استان بوشهر به عنوان هفدهمین استان پهناور ایران و با وجود درآمدهای سرشار نفتی و وجود فرصت های درآمدزایی در حوزه هایی از قبیل شیلات و گردشگری، در بسیاری از شاخص ‌های خاص اقتصادی و زیست محیطی از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.این در حالی است که استفاده درست از این فرصت ها موجب پیشرفت و اعتلای استان و مهم تر از آن کشور خواهد شد.

در شرایط کنونی بوشهر با چالش های جدی مانند کمبود و بیلان منفی شدید آب در بسیاری از محدودهای مطالعاتی خصوصا در مناطق با معیشت غالب کشاورزی، عدم وجود تصفیه خانه فاضلاب در اکثر نقاط شهری، وضعیت کاملا نامطلوب سرمایه اجتماعی برون گروهی در استان به دلیل عدم اعتماد به گروه ها و قومیت ها و عدم هماهنگی بین دستگاه ها در تعریف و بهره برداری از پروژه ها مواجه است.

نکته دیگر اینکه شاید بتوان گفت مهمترین چالش فراروی آینده در بیشتر نقاط جهان بحران آب باشد. استان بوشهر نیز بالتبع از این امر مستثنی نیست و در چند سال اخیر بعنوان یکی از استان های دارای تنش آبی و بعضا تنش شدید آبی مطرح بوده است. اگر چه استان بوشهر دارای وضعیت مطلوبی در میزان آب شیرین و کشاورزی نمی باشد اما به نظر می رسد این استان نسبت به بقیه استان های کشور بیشترین استعداد را در رفع مشکلات آبی خواهد داشت و در صورت برنامه ریزی راهبردی و صحیح می توان از رهگذر این تهدید فرصت های بی نظیری را در استان بوشهر ایجاد نمود. استفاده از منابع انرژی هسته ای، فسیلی و گازی در تولید آب شیرین می تواند استان بوشهر را پایتخت تولید آب شیرین کشور یا خاورمیانه نماید.به همین دلیل مسئولان استان می بایست در این زمینه تدابیر لازم را در استفاده از این فرصت ملی جهت بهره برداری استان بوشهر از آب شیرین بیاندیشند.

بدون تردید در در پایتخت انرژی ایران، نباید چالش انرژی داشته باشیم اما متأسفانه  این موضوع در مورد استان بوشهر صدق می کند. متوسط قطعی برق در استان تهران کمتر از ۶ ساعت و در کشور کمتر از ۱۱ ساعت می باشد. اما به نظر می رسد این عدد برای استان بوشهر خیلی بیشتر باشد. برنامه ریزی استراتژیک برای ایجاد نیروگاه های گازی در سطح استان می تواند مشکل برق در استان بوشهر و استان های مجاور را حل نماید.

همه این شرایط نشان می دهد که توسعه و پیشرفت در استان بوشهر نیازمند تصمیمات مهم و توجه ویژه رئیس جمهور و دولت چهاردهم به این استان است./ روزنامه رویداد پارس 

 

لینک مطلب: http://booshehriha.ir/News/181615.html