printlogo


همزمان با افزایش مسافرت به استانهای جنوبی در فصل خنک سال بررسی می کند
«گردشگری» فرصت سوخته بوشهر
«گردشگری» فرصت سوخته بوشهر
کد خبر: 181704 تاریخ: 1403/8/9 13:16
/بوشهر با توجه به آب‌وهوای گرم در تابستان، در نیمه دوم سال به یکی از مقاصد جذاب گردشگری تبدیل می‌شود. این فرصت، به‌ویژه با کاهش دما، زمینه مناسبی برای رونق صنعت گردشگری ایجاد می کند،

بوشهری ها /بوشهر با توجه به آب‌وهوای گرم در تابستان، در نیمه دوم سال به یکی از مقاصد جذاب گردشگری تبدیل می‌شود. این فرصت، به‌ویژه با کاهش دما، زمینه مناسبی برای رونق صنعت گردشگری ایجاد می کند، اما نبود امکانات و زیرساخت‌های بیشتر باعث می‌شود که حضور بیشتر به ازدحام و ترافیک وبی نظمی منتهی شود و کمتر به رونق اقتصادی پایدار برای بوشهر بیانجامد. این درحالی است که این استان علاوه بر منابع غنی انرژی، ظرفیت های پنهان وآشکاری در صنعت گردشگری دارد که در صورت شناسایی و استفاده بهینه از آن می تواند سهم موثری در توسعه استان و حتی در کشور داشته باشد.

برنامه ریزی جامع و مدیریت گردشگری

به گزارش «بوشهری ها »،  افزایش حضور مسافران همزمان با خنک شدن هوا در استان های جنوبی به خصوص استان بوشهر با توجه به جاذبه های طبیعی و... آن گاهی تا حدی افزایش می یابد که امکانات موجود در این استان پاسخگوی نیاز گردشگران نیست و یا اینکه در سایه نبود نظارت و فقدان برنامه ریزی های و تصمیمات مناسب، هیچ گردش مالی و آورده ای را نصیب استان از این محل نمی کند و فقط شلوغی بیش از حد و چادرزدن در معابر و پارک‌ها می‌شوند که به‌جای ایجاد گردش مالی، مشکلات فرهنگی و زیست‌محیطی را موجب می شوند. از این رو به نظر می رسد؛  مدیریت گردشگری در بوشهر نیازمند یک برنامه جامع و بلندمدت است که به صورت هدفمند به بهبود خدمات، ارتقاء زیرساخت ها و فرهنگ سازی در این زمینه بپردازد. عدم وجود برنامه‌های جامع و پایدار باعث می‌شود که ظرفیت های گردشگری بوشهر به طور کامل و اصولی بهره‌برداری شود. به گفته برخی از بومیان وکارشناسان، در بسیاری از مقاصد گردشگری بوشهر، خدمات متنوعی که برای مهمانان جذابیت ایجاد کند، وجود ندارد. گردشگران بیشتر به بازدید از ساحل، خوردن غذاهای محلی و گشت و گذار در بازارهای سنتی بسنده می کنند، در صورتی که می‌توان خدمات دیگری را برای بازدید از مناطق طبیعی، تفریحات آبی، تورهای فرهنگی و ... ارائه کرد.

---

هدررفت فرصت معرفی جذابیت های فرهنگی

بر اساس این گزارش؛ از سوی دیگر با افزایش تعداد گردشگران در فصل‌های پاییز و ز مستان، بوشهر و سایر شهرهای جنوبی با مشکلات فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و....  روبرو می‌شوند. در برخی موارد، رفتارهای غیربومیان با هنجارهای محلی ناسازگار است که باعث نارضایتی ساکنان می شود. این در حالی است که با ارائه تسهیلات به فعالان این صنعت در بوشهر و حمایت از آنها می توان با هدف توسعه اقامتگاه‌های بومگردی، ظرفیت ساخت و توسعه این نوع  اقامتگاه‌های بومگردی در مناطق نزدیک جاذبه های بوشهر  و ایجاد هتل‌های کوچک با امکانات مناسب، فضایی مناسب و جذاب و پایدار برای گردشگران ایجاد کرد که  از یک سو فرصت آشنایی مسافران با فرهنگ ومعماری بومی منطقه را موجب می شود و از طرف گردش مالی قابل‌توجهی برای منطقه به همراه  خواهد آورد.

ظرفیت های فراموش شده بوشهر در صنعت گردشگری

این گزارش حاکی است؛ گردشگری یکی از صنایع کم‌هزینه و پردرآمد در جهان است که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در منطقه ایجاد شود. با توسعه زیرساخت‌ها و جذب گردشگر، کسب‌وکارهای محلی از قبیل هتل‌ها، رستوران‌ها، اقامتگاه‌های بوم، صنایع دستی و حمل‌ونقل رونق می‌گیرند. به باور کارشناسان؛ توسعه صنعت در استان‌های جنوبی ایران، به‌ویژه بوشهر، از چند جهت و مهم به نظر می‌رسد. بوشهر با موقعیت جغرافیایی منحصربه‌فرد، آب‌وهوای معتدل در نیمه دوم سال، تاریخ و فرهنگ کهن و دسترسی به خلیج فارس، می‌تواند با بهره‌برداری بهینه از موقعیت‌های آشکار و پنهانش،  به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود. اقتصاد استان بوشهر به صنایع نفت و گاز وابسته است. توسعه گردشگری برای کاهش این وابستگی و تنوع بخشی به اقتصاد استان می‌کند. با توجه به نوسانات جهانی قیمت نفت و چالش‌های مرتبط با محیط زیست، توسعه صنعت گردشگری، می‌توان مطمئن‌تر و سازگار با محیط زیست با محیط زیست بود. توسعه گردشگری به افزایش فرهنگی و معرفی ارزش‌های بومی و سنت‌های محلی کمک می‌کند. گردشگران می‌توانند با فرهنگ، آداب‌ورسوم، صنایع دستی و موسیقی بوشهر آشنا شوند. این عوامل باعث می‌شود که نسل جوان نسبت به هویت فرهنگی خود آگاه شود و ارزش‌های بومی را حفظ کند.

درانتظار تحول اقتصادی با توسعه گردشگری بوشهر

بر اساس گردشگری می‌تواند منابع درآمدی برای همه اقشار جامعه فراهم کند. از کارگران ساده تا هنرمندان صنایع دستی و حتی کسب وکارهای کوچک، همگی می‌توانند از مزایای استفاده از خرید استفاده کنند. این توزیع باعث بهبود شرایط اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی می شود.با توجه به پتانسیل‌های فراوان بوشهر و استان‌های جنوبی، توسعه گردشگری می‌تواند زمینه‌ساز یک تحول اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باشد. این توسعه نیازمند سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح، مشارکت دولتی و بخش خصوصی، و مدیریت کارآمد است تا نتایج مطلوبی در جهت کسب نتایج مطلوب در استان‌های جنوبی به ویژه بوشهر به همراه داشته باشد.

 

 

 

 

 

لینک مطلب: http://booshehriha.ir/News/181704.html