printlogo


واکنش نمایندگان بوشهر به کلیات لایحه بودجه1404؛
ملاحظات سیاسی نمایندگان مهم تر است یا مطالبات مردم بوشهر؟
ملاحظات سیاسی نمایندگان مهم تر است یا مطالبات مردم بوشهر؟
کد خبر: 181708 تاریخ: 1403/8/12 17:51
کلیات لایحه بودجه در حالی روز سه شنبه هشتم آبان ماه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که دو نماینده از چهار نماینده استان بوشهر به لایحه بودجه1404 دولت رأی منفی داده اند.

بوشهری ها»- احسان انصاری:کلیات لایحه بودجه در حالی روز سه شنبه هشتم آبان ماه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که دو نماینده از چهار نماینده استان بوشهر به لایحه بودجه1404 دولت رأی منفی داده اند.

ابراهیم رضایی نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت:« لایحه بودجه ۱۴۰۴ تورم‌زا و مغایر با احکام مختلف برنامه هفتم است و منجر به افزایش قیمت ارز و کالاهای اساسی و کاهش ارزش پول ملی می شود. پس از مطالعه و شنیدن نظرات مخالفان و موافقان، به کلیات آن رای منفی دادم».

جعفر پورکبگانی نیز در این زمینه نوشت:«آنچه مشخص است این است که بودجه1404 موجب تورم فزاینده شده،سفره مردم را کوچک تر و شکاف طبقاتی را افزایش می دهد.در موارد متعدد نیز با برنامه توسعه هفتم که مورد نظر رئیس جمهور است در تضاد است و به همین دلیل به آن رأی منفی دادم».

در حالی که موسی احمدی و غلامحسین زارعی دیگر نمایندگان استان بوشهر به صورت علنی دیدگاه خود را در زمینه لایحه بودجه مشخص نکرده اند اما به نظرمی رسد این دو نماینده به لایحه بودجه1404 رأی مثبت داده اند. اتفاقی که برای بار دیگر نشان می دهد نمایندگان استان بوشهر در تصمیم گیری های کلان کشوری که ممکن است به نتایج مثبتی برای استان بوشهر ارتباط پیدا کند وحدت رویه ندارند.این در حالی است که استان بوشهر در پروژه های مهمی چون راه آهن بوشهر- شیراز نیازمند بودجه است و رویکرد سازمان یافته و یکپارچه نمایندگان استان در زمینه بررسی بودجه می تواند به نتایج مثبتی برای پروژه های عمرانی بوشهر منجر شود.

 البته نوع گرایش سیاسی چهار نماینده استان بوشهر نیز در این زمینه بی تأثیر نیست با این وجود مسائل سیاسی نباید در زمینه مطالبات استان بوشهر تأثیرگذار باشد.به همین دلیل نیز با وجود سهم بالای استان بوشهر در تامین مالی کشور، اما ضریب بازگشت بودجه به استان پایین است. اتفاقی که باعث شده تا بوشهر با مشکلات انباشته ای در زیرساخت ها و قریب هزار پروژه نیمه کار و حتی رها مواجه است؛ از راه آهن تعطیل و طرح های جاده ای نیمه تعطیل تا فقر زیرساخت های درمان و مشکلات تاریخی در زمینه آب.

این در حالی است که در ادوار گذشته مجلس هیچ کدام از نمایندگان استان بوشهر راهی به کمیسیون تلفیق بودجه 1404 نیافته اند، جایی که بحث های تخصصی و نظرات کارشناسی برای بالا و پایین کردن بودجه مطرح می شود و نمی توان انکار کرد که سهم نمایندگان در این کمیسیون خاص برای اثرگذاری بر بودجه بسیار بالاست. ولی بازهم هیچ کدام از نمایندگان استان یا دغدغه اش را نداشتند یا نتوانستند رای اعتماد کمیسیون های خود را برای حضور در کمیسیون تلفیق بگیرند.

نکته مهم در این زمینه  اینکه نمایندگان استان بوشهر که خودشان راهی به کمیسیون تلفیق بودجه نیافته اند، اغلب شان در کمپین اخراج غلامرضا تاجگردون از مجلس بودند، نماینده با نفوذی که اکنون ریاست کمیسیون بودجه و کمیسیون تلفیق مجلس را در اختیار دارد. به همین دلیل نیز طبیعی است که تاجگردون رویکرد مناسبی نسبت به نمایندگان و استان بوشهر در زمینه بودجه نداشته باشد.

 هر چند لایحه بودجه با ضعف های جدی مانند افزایش بودجه شرکت‌های دولتی، پیش‌بینی رشد اقتصادی غیر واقعی ۳.۵ درصدی و افزایش بار مالیاتی مواجه است اما  این انتظار وجود داشت که نمایندان استان بوشهر با دقت و توجه بیشتری با آن برخورد می کردند تا شرایط برای افزایش بودجه پروژه های مهم استان بوشهر بیشتر فراهم شود.

لینک مطلب: http://booshehriha.ir/News/181708.html