بوشهری ها / در روزهایی اخیر جعفر پورکبگانی نماینده بوشهر، گناوه و دیلم با عبدالناصر همتی دیدار کرده است. دیداری که اگر چه کمتر به آن پرداخته شده اما یک دستآورد مهم برای بوشهر داشته و آن هم قطعی شدن سفر وزیر اقتصاد برای بررسی وضعیت منطقه آزاد بوشهر بوده است.
این دیدار از دو جنبه حائز اهمیت بوده است. نخست اینکه قدرت چانه زنی مسئولان استان بوشهر را افزایش داده و نشان می دهد که تحرکاتی در این زمینه به وجود آمده است و دوم اینکه اگر سفر همتی به بوشهر همراه با تقویت وضعیت منطقه آزاد بوشهر باشد می تواند نوید بخش روزهای خوبی برای اقتصاد بوشهر باشد.این در حالی است که سازمان منطقه آزاد بوشهر علیرغم گذشت سه سال از تصویب هنوز به صورت رسمی آغاز بکار نکرده است.
نکته دیگر اینکه سفر همتی به بوشهر به عنوان یکی از استانهای مهم اقتصادی کشور نیازمند تدابیر ویژه و استفاده از فرصت هاست. نباید شرایط به شکلی رقم بخورد که وزیر اقتصاد تنها به عنوان یک بازدید کننده به بوشهر سفر کند و با برخی اقدامات نمایشی سفر خود را به پایان برساند بدون اینکه در نهایت هیچ دستآوردی برای مردم بوشهر داشته باشد.به همین دلیل مسئولان استان و به خصوص استاندار بوشهر باید این سفر را در راستای تکمیل پروژههای نیمه تمام در نظر گرفته و برای آن برنامه ریزی کنند.
موقعیت و ویژگی های منطقه آزاد بوشهر در مجاورت خلیج فارس، موقعیت مناسب لجستیکی، جایگاه ژئو اکونومیکی در مجاورت کریدور ترانزیتی شمال به جنوب، نزدیکی به بازار مصرف کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، مسیرهای اصلی اتصال کشورهای مستقل مشترک المنافع به آب های آزاد، نزدیکی و مجاورت با مرکز استان و استفاده از امکانات اجرایی و زیر ساختی آن از مزیت های مبنایی و مهم توسعه یافتگی منطقه آزاد بوشهر می باشد که می بایست در سفر همتی مورد توجه قرار بگیرد.
این در حالی است که در شرایط کنونی مهمترین مشکلات کلیدی منطقه آزاد بوشهر نیز می توان به عدم اتصال بوشهر به شبکه ریلی کشور، ضعف زیرساخت حمل و نقل دریایی و فرسودگی ناوگان دریایی، عدم منابع کافی برای ایجاد زیر ساخت های متناسب با اهداف مولد اشاره کرد.
همتی زمانی که می خواست وزارت اقتصاد را برعهده بگیرد چهار اولویت مهم خود را در چهار سال آینده به این شرح اعلام کرد.نخست ثبات اقتصادی و کاهش تورم، دوم رشد اقتصادی بالا، سوم کاهش نرخ بیکاری و چهارم توزیع عادلانه درآمد و رفع فقر.
اگر به اولویت های وزیر اقتصاد دقت کنیم متوجه می شویم که استان بوشهر از ظرفیتهای بالایی در هر چهار اولویت برخوردار است و می تواند به وزیر اقتصاد کمک کند که با استفاده از ظرفیت های استان بوشهر در راستای تحقق وعدههای خود عمل کند.به همین دلیل همتی باید به مزیتهای اقتصادی منطقه آزاد بوشهر بیش از گذشته نگاه کند و رسیدگی به آن را در دستور کار خود قرار بدهد.
استان بوشهر به دلیل بهرهمندی از منابع غنی نفت و گاز، میزبان شرکت های متعدد نفت، گاز و پتروشیمی است. بوشهر یکی از مهم ترین مبداء های صادرات نفت خام در جهان محسوب می گردد.
ضمن این که گمرکهای استان بوشهر، رتبه اول را در زمینه صادرات کالاهای غیر نفتی یعنی عمدتا محصولات پتروشیمی به خود اختصاص داده اند. به طوری که طبق آمار این گمرکها همه ساله به حدود 60 کشور جهان، صادرات کالا دارند.
وجود منطقه ویژه عسلویه نیز از نقاط قوت استان بوشهر می باشد. در این منطقه بیش از 65 هزار نفر نیروی کار، مشغول به فعالیت هستند. افزون بر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، منطقه بوشهر در زمینه صید ماهی، پرورش ماهی، میگو و آبزیان، تولید خرما، صنایع کشتی سازی، لنج سازی و سکو سازی، توربافی، صنایع دستی و گردشگری نیز کارنامه درخشانی دارد. نیروگاه اتمی بوشهر، صنایع دریایی ایران و شهرک های صنعتی متعدد نیز از نقاط قوت بوشهر از لحاظ اقتصادی هستند.
همه این ظرفیتها می تواند به برگ برنده همتی برای کارنامه چهار ساله اش تبدیل شود به شکلی که علاوه بر اینکه از ظرفیتهای بوشهر بیشتر استفاده شود وزیر اقتصاد بتواند نقش بوشهر را در رونق اقتصادی کشور نیز پررنگ تر کند.این اتفاق تنها در صورتی رخ می دهد که از فرصت ها به خوبی استفاده شود./ روزنامه پارس جنوبی
لینک مطلب: | http://booshehriha.ir/News/181757.html |