printlogo


گزارش «رویداد پارس» از چشم انداز راه اندازی نخستین مرکزی آموزش فنی و حرفه ای "خلیج فارس"
آغازی بر پایان استخدام غیربومیان /پایان ناترازی اشتغال در عسلویه / فرصتی برای تحقق عدالت شغلی در عسلویه
آغازی بر پایان استخدام غیربومیان /پایان ناترازی اشتغال در عسلویه / فرصتی برای تحقق عدالت شغلی در عسلویه
کد خبر: 181839 تاریخ: 1403/10/29 19:31
راه‌اندازی نخستین مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌های پیشرفته و تکمیلی نفت، گاز و پتروشیمی خلیج فارس در عسلویه، می‌تواند تأثیر زیادی

بوشهری ها / رویداد پارس:  راه‌اندازی نخستین مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌های پیشرفته و تکمیلی نفت، گاز و پتروشیمی خلیج فارس در عسلویه، می‌تواند تأثیر زیادی بر توسعه مهارت‌های نیروی کار در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی داشته باشد. این مرکز که به اتکار گروه صنایع شیمیایی خلیج فارس تاسیس شده است،نه تنها باعث ارتقاء سطح مهارتهای فنی و حرفه ای خواهد شد، بلکه پارامتر مهمی برای رشد اشتغال بومیان در این منطقه می شود که در نهایت به افزایش نرخ جذب نیروی کار متخصص و کارآمد بومی خوهد شد. به گفته کارشناسان این امر با توجه به اهمیت عسلویه به عنوان یکی از مراکز اصلی صنعت نفت و گاز در ایران، و نارضایتی بومیان نسبت به عدم به کارگیری و استخدام آنها در واحدهای صنعتی و ... بسیار مهم تلقی می شود و در نهایت بدیهی است  نقش مهمی در توسعه پایدار و بهبود کیفیت آموزش‌های فنی خواهد داشت.

پایان بیعدالتی در بازار کار

به گزارش رویداد پارس، عسلویه، به عنوان قلب انرژی کشور،همواره در کانون توجهات قرار داشته است، چرا که همزمان با شکل گیری این منطقه صنعتی و راه‌اندازی تجهیزات صنعتی و شرکت‌های مختلف در حوزه پتروشیمی، نفت و گاز و ... درآمدهای ارزی – ریالی کشور نیز افزایش یافت و ایران دارای یک قطب مهم اقتصادی در داخل و خارج از کشور شد. اما با وجود این پیشرفت‌های صنعتی، بسیاری از مسئولان و بومیان از عدم بهره‌مندی از این فرصت‌ها برای بومیان و همچنین ناترازی در حوزه پیشرفت اقتصادی، اجتماعی، بومی، زیست محیطی، اشتغال و ... ابراز نارضایتی میکنند.یکی از دلایل اصلی این نارضایتی، عدم به کارگیری افراد متخصص و غیرمتخصص بومی در مشاغل ایجاد شده در منطقه است که به بهانه‌ها عدم وجود نیروهای متخصص بومی صورت می گرفت و با وجود اینکه همواره تاکید بر به کارگیری از نیروهای بومی در بازار اشتغال داخل استان می شد، اما همچنان استخدام نیروهای متخصص و غیراز آن از خارج از استان صورت می گرفت که که در نهایت به کاهش فرصت‌های شغلی برای جوانان بومی منجر و همچنین افزایش احساس بی‌عدالتی و نارضایتی در میان ساکنین این منطقه گشته است.

امید به تغییر وضعیت اشتغال بومیان

اما با راه‌اندازی مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌های پیشرفته و تکمیلی خلیج فارس، امید به تغییر این وضعیت بیشتر شده است. به گفته کارشناسان؛ این مرکز به عنوان یک فرصت طلایی برای ارتقاء سطح دانش و مهارت‌های فنی بومیان منطقه به شمار می‌رود. با برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، جوانان بومی می‌توانند مهارت‌های لازم را کسب کرده و به نیروی کار متخصص در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شوند. صاحبنظران بر این باور هستند؛ با این تحول، دیگر مانع و بهانه‌ای برای عدم به کارگیری بومیان در این صنایع باقی نمانده است و هم اکنون زمان آن رسیده که مسئولان ذیربط با استفاده از ابزارها و اهرم‌های فشار مناسب، بر اشتغال و استخدام بومیان در تخصص‌های مختلف تأکید کنند، چرا که این اقدام نه تنها به بهبود وضعیت اشتغال در منطقه کمک می‌کند، بلکه به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی عسلویه نیز منجر خواهد شد.

فرصت طلایی اشتغال جوانان بومی

این گزارش حاکی است؛ موضوع اشتغال‌زایی و کارآفرینی در منطقه عسلویه و پارس جنوبی یکی از چالش‌های مهم است. با وجود منابع غنی و فرصت‌های شغلی در این مناطق، متأسفانه درصد اشتغال بومیان هنوز پایین است که به زعم کارشناسان به دلیل عدم تطابق مهارت ها با فرصتهای شغلی موجود و نبود شغل متناسب با نیروهای بومی موجود، عدم احمایت از بومیان و .... صورت گرفته است. اما پیش بینی می شود با راه اندازی مرکز آموزش های فنی و حرفه ای در منطقه، بهانه برای ارجحیت برخی از شرکتها برای بهره گیری از نیروی کار غیربومی باوجود رشد مهارت نیروهای بومی از بین رفته و علاوه بر این امیدواری نیز ایجاد گشته است که با ارتقاء سطح علمی – عملی آموزشها در این مرکز، فرصتی طلایی برای جوانان جهت راه اندازی کسب و کار خود گردد که تاکنون با توجه به نبود مراکز حرفه ای آموزشی وحمایت‌های مالی و مشاوره‌ای کافی امکان حضور نداشته اند.

رقابتی شدن بازار کار

با راه‌اندازی مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌های پیشرفته و تکمیلی در عسلویه، این امید وجود دارد که جوانان بومی بتوانند مهارت‌های لازم را کسب کنند و در بازار کار رقابتی‌تر شوند. همچنین، ایجاد برنامه‌های کارآفرینی و حمایت از ایده‌های نوآورانه می‌تواند به افزایش اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی منطقه کمک کند. توجه به جذب جوانان بومی پس از طی کردن دوره‌های آموزشی بسیار مهم است و باید به صورت جدی مورد بررسی و اقدام قرار گیرد. این می‌تواند شامل همکاری با صنایع محلی، ایجاد فرصت‌های کارآموزی و حمایت از پروژه‌های کارآفرینی باشد.رفع ناترازی اشتغال در شهرستان‌های عسلویه، کنگان، جم و دیر، یکی از دغدغه های مهم مسئولان و بومیان در منطقه است که با راه اندازی این مرکز و امید به توسعه همکاری و تلاش مشترک مسئولان سیاسی و اقتصادی، از بین برود. علاوه بر این قطعاً در این مسیر، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاران و صنایع جدید در این مناطق می‌تواند به افزایش فرصت‌های شغلی کمک کند.همچنین ارائه تسهیلات مالی، مشاوره و آموزش‌های لازم برای جوانان و کارآفرینان میز به ایجاد کسب و کارهای جدید و افزایش اشتغال کمک خواهد کرد. همجواری این مرکز با وجود شرکتهای صنعتی و ... فرصتی مطلوب برای برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های مهارتی با همکاری مراکز آموزشی و صنایع  فراهم می کند که می‌تواند به افزایش مهارت‌های جوانان و بهبود اشتغال کمک کند. در نهایت همگان بر این باور هستند؛ شروع به فعالیت این مرکز آموزشی، می‌تواند به تدریج ناترازی اشتغال را در این شهرستان‌ها را کاهش داده و به توسعه پایدار اقتصادی کمک کرد، قطعاً این مهم رویکردی است که نیاز به یک تلاش جمعی و همدلی و همکاری همه ذینفعان در سطح کلان دارد. گفتنی است؛ بر اساس پیش بینی های صورت گرفته، تفاهم نامه امضاء شده برای راه اندازی مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت‌های پیشرفته و تکمیلی نفت، گاز و پتروشیمی خلیج فارس در عسلویه در شش ماه نخست ۱۴۰۴ نهایی و تجهیز و به بهره‌برداری برسد.

لینک مطلب: http://booshehriha.ir/News/181839.html