بوشهری ها / «رویدادپارس»/رئیس جمهور روزچهارشنبه وپنج شنبه به استان بوشهر سفر کرد تا از نزدیک مهم ترین مشکلات و چالش های زندگی مردم را مشاهده کند و برای حل آن تصمیم گیری کند. سفری که در صورتی که وعده ها و مصوبات آن محقق شود می تواند نویدبخش روزهای خوبی برای استان بوشهر باشد.
سفر پزشکیان به بوشهر 31 مصوبه داشت. قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور درباره این مصوبات گفت: در استان بوشهر اعتبارات عمومی ۱۵ همت خواهد بود و تسهیلات بانکی ۲۰ همت و نزدیک ۱۸ همت هم اعلام آمادگی بخش خصوصی است.مجموع اعتبارات این سفر ۵۳ هزار و ۷۶۴ میلیارد تومان و ۶ میلیون و۷۱۴ هزار دلار خواهد بود.تکمیل راه کنارتخته دالکی، احداث باند دوم بزرگراه فیروزآباد – جم، راهآهن بوشهر – شیراز، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان و فاطمه زهرا بوشهر، تکمیل پروژههای ورزشی استان، توسعه آبیاری نوین، تکمیل و آبگیری سدهای دالکی و خائیز و… از مهمترین مصوبات این سفر است.
از سوی دیگر امضای ۱۱ تفاهم نامه از مهمترین برنامههای سفر رییس جمهور به استان بوشهر بود که در نشست فعالان اقتصادی استان با پزشکیان به صورت نمادین دو تفاهم نامه به امضای استاندار و شرکتهای طرف قرارداد رسید.یکی از این دو تفاهم نامه شامل امضای تفاهم نامه مدیرعامل شرکت پتروپالایش گروه بهمن با سرمایه گذاری ۲.۶ میلیارد دلاری و اشتغال زایی دو هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهراست.تفاهم نامه دوم نیز بین استاندار بوشهر و مدیرعامل شرکت گروه توسعه انرژی نفت گاز لاوان با سرمایه گذاری ۳۶۲ میلیون دلار و اشتغال زایی ۳۵۰ نفر در استان بوشهر به امضا رسید.
بر اساس برنامهریزی صورت گرفته در جریان این سفر معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر نفت، معاون رئیس جمهور در امور زنان و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در شهرستانهای استان بوشهر حضور یافتند و به عنوان معین دولت مشکلات و دغدغههای مردم را پیگیر شدند.
تحلیل و جمع بندی رئیس جمهور از مشکلات بوشهر
رییس جمهوری در جمع بندی سفر خود به بوشهر با اشاره به عقب ماندگی های بوشهر در زمینه زیرساخت های درمان اظهار داشت: در زمینه بهداشت و درمان برای بوشهر و کشور تصمیماتی در نظر داریم که به تغییرات رو به جلو منجر می شود که یکی از آنها تکمیل بیمارستان های موجود است.
پزشکیان با اشاره به اینکه در این سفر پیرامون ضرورت اتصال راه آهن به بوشهر بسیار سخن گفته شد، افزود: راه آهن نیاز بوشهر است و حتما با تامین اعتبارات موردنیاز در اولویت خواهیم گذاشت.اولویت صرف منابع و امکانات باید برای کارهایی باشد که مورد مطالبه و خواست مردم است تا بتوانیم رضایت مردم را جلب کنیم. این نکته باید وجه همت استاندار، فرمانداران و دیگر مسئولان استانی باشد.
رئیس جمهوربا اشاره به اینکه بوشهر فرصتها و ظرفیتهای زیادی دارد، خاطرنشان کرد: در گفتگوهایی که با نخبگان و فعالان عرصههای مختلف داشتیم و در ضمن بازدید کوتاهی که بنده از بوشهر و همکارانم در دولت از دیگر شهرستانهای استان داشتند، به چشم دیدیم که بوشهر توانمندیهای بسیار بالایی برای رشد و جهش دارد.
پزشکیان همچنین احداث واحدهای آب شیرینکن توسط سازمان انرژی هستهای را از دیگر اقدامات در حال انجام در استان برشمرد و افزود: از رئیس سازمان انرژی اتمی میخواهم که در اجرای این پروژهها تسریع شود تا مشکل آب شرب منطقه و نوار ساحلی خلیجفارس و شهرها و روستاهای منطقه به طور کامل برطرف شود. بر اساس این طرح قرار است 2 میلیارد مترمکعب آب شیرینسازی و به مردم تحویل شود تا دیگر در کل منطقه هیچ شهر و روستایی مشکل آب شرب نداشته باشد.
نخبگان بوشهر به رئیس جمهور چه گفتند؟
رییس جمهور در روز دوم سفر به بوشهر، در نشست با نخبگان و فرهیختگان استان بوشهر در سالن کوثر استانداری حضور یافت و سخنان نخبگان استان بوشهر را شنید.
محمد جواد حق شناس فعال سیاسی در دیدار با رئیس جمهور گفت:امیدوارم تصمیماتی گرفته شود که بوشهر رونق گذشته اش را بازیابد و آوای دریانوردان در سواحل بندر شنیده شود.بوشهر پیشگام شهدای مبارزه با استعمار با سابقه تاسیس اولین مدرسه نوین، راه انداز چاپخانه های نخستین و انتشار روزنامه در ایران، اولین ها در فعالیت سینما بوده که باعث شده تا این استان کوچک و کم جعیت مرکز پرورش بزرگانی در حوزه فرهنگ و هنر باشد نظیر: صادق چوبک، علی دشتی، رسول پرویزی، منوچهر آتشی، نجف دریابندری، محمدرضا نعمتی زاده،اسماعیل رائین، همایون خرم، جهانبخش کردی زاده، عباس دریانورد، میراز احمد گنخگی، سید مصطفی حسینی دشتی، سیدجعفر حمیدی، سید محمدمهدی جعفری و بسیاری دیگر که بزرگانی نظیر فایز، مفتون و فاضل جمی و معتقد اهرمی را درک کرده بودند.
پرفسور مجید اسدی، دکترای پزشکی هسته ای نیز در این نشست گفت:چهار مسله حیاتی که دغدغه مردم استان و آینده سلامت کشور هست در این نشست مطرح می کنم.ایجاد پارک ملی فناوری های هسته ای در بوشهر با توجه به ظرفیت های موجود.ایجاد مرکز ملی سرطان و پرتور درمانی پیشرفته در استان به دلیل شیوع بالای سرطان.اختصاص سهم مشخص از مسئولیت اجتماعی صنایع و بودجه پایدار برای حوزه سلامت. شیوع بالای سرطان های تیروئید و مثانه نشان از تاثیر شرایط زیست محیطی بر سلامت مردم استان دارد.
کمبود تخت بیمارستانی در استان. 1.3 تخت به ازای هر هزار نفر در استان که باعث شده پایین ترین شاخص کشوری داشته باشیم. این استان فاقد بیمارستان مادر و کود، اعصاب و روان است و 1300 میلیارد تومان بدهی دانشگاه علوم پزشکی از مهمترین چالش هاست. البته 800 تخت بیمارستانی در استان در حال احداث است که 50 درصد پیشرفت دارند و و به همراه بیمارستان های کنگان و عسلویه که به تازگی کلنگ زنی شده، نیازمند تامین اعتبار است.
طاهره عبدالهی عضو بنیاد ملی نخبگان ایران و بخشدار مرکزی سابق جم استان بوشهر درنشست با رئیس جمهور تصریح کرد:مردم این استان در انتظار تحقق عدالت هستند. در کنار صنایع استان، جوانان در حسرت شغل هستند و بیکاری باعث شده زخم تبعیض بر پیکیره این سرزمین باشد.آمارهای زیبایی از بکارگیری نیروهای بومی در صنایع استان می دهند، ولی واقعیت ندارد و این منصفانه نیست. در بوشهر که اقتصاد کشور را تامین می کند، بیکاری به مرز بحران رسیده، لطفا کمیته ای برای صحت سنجی آمار اشتغال بومی ها در صنایع تعیین کنید.در صنایع استان، کسانی برای ما تصمیم گیر هستند که از این منطقه نیستند. متاسفانه در سطوح کلان مدیریتی جایی نداریم. می خواهیم جوانان نخبه تماشاگر نباشند و برایشان سهمی مدیریتی در نظر گرفته شود.
رئیس جمهور در جمع مردم بوشهر چه گفت؟
مسعود پزشکیان در جمع مردم بوشهر اظهار کرد: آمدهایم که دغدغههای مردم استان را در این سفر رسیدگی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: از همان روز اول انقلاب دشمن برای ما مصیبت، جنگ، ترور ایجاد کردند. رئیس جمهور آمریکا در دستورالعمل ابلاغی خود گفته ما تروریست هستیم و نظم منطقه را بر هم زدهایم. ۱۸ هزار نفر از مردم و مسئولان و دانشمندان ما را ترور کردند و بعد میگویند اینها تروریست هستند. دنیا به کجا رسیده که آن فردی که دم از حقوق بشر می زند، خودش ترور میکند و از اسرائیل حمایت تسلیحاتی می کند و می گوید دنبال امنیت منطقه هستیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همه منطقه را به هم ریخته، مردم را از سرزمین خود بیرون کرده است. اسماعیل هنیه را که مهمان ما بود در خانه ما ترور کردند. در غزه بیش از ۵۰ هزار نفر زن و بچه و غیرنظامی را با بمب کشتند و شهید کردند، بعد می گویند ایران تروریست است و باید دست از ترور بردارد و نباید موشک و تسلیحات داشته باشید. یعنی اسرائیل ایران را مثل غزه بمباران کند و ما هم هیچی نگوییم. بعد پشت تریبون می گوید میخواهم با ایران مذاکره کنم. از آن طرف همه راهها را دارد میبندد و با دنیا دعوا می کند که با ایرانیان معامله نکنید بعد میگوید دنبال مذاکره با ایران هستم.
وی همچنین گفت: تو اگر مرد مذاکره هستید چرا از این کارها می کنی؟ تمام تلاش دشمن چه در داخل چه خارج کشور و عده ای آگاهانه و عدهای ناآگاهانه ایجاد اختلاف و ناامیدی در داخل کشور است تا مردم را نسبت به نظام و آینده بدبین کنند. هدف آنها از راه انداختن دعوا این است که کشور را نابود کنند. دشمن میگوید امنیت ما را بر هم زدید. شما آمدهاید امنیت را بر هم زدید و مردم را ترور می کنید بعد می گویید شما تروریست هستید؟
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در انتخابات شعار نمی دادم بلکه باورم را می گویم و الان بر همان باور هستم. من دنبال رئیس جمهور شدن نبودم اما دنبال عزت و سربلندی و افتخار کشور و دینمان هستم و تا آخر خواهم ماند. ایران ما لیاقت بیشتری دارد و قادریم ایران را با شما مردم، نخبگان و تولیدکنندگان به عزت و سربلندی برسانیم. قادر به این کار هستیم و این کار را خواهیم کرد. باور دارم که در دین ما هیچ فرقی بین هیچ قوم، گروه و دسته و جناحی وجود ندارد و همه برابر هستند. همه جا وطن من است و شایستگان و توانمندتر باید به کار گمارده شده و بالا بیایند. رشد افراد براساس توانمندی و تقواست نه دسته و جناح و گروه. کشور متعلق به همه مردم است. ایران مال همه ایرانیان است. همه ایرانیان حق تصمیمگیری، سیاستگذاری و تعیین سرنوشت خود را دارند. برتریت با تقواست. تقوا یعنی حرکت بدون خطا. کسی که بیخطاتر و عالمتر است، حق با اوست.
لینک مطلب: | http://booshehriha.ir/News/181947.html |