printlogo


تأمین 40 درصد آب استان بوشهر از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها
تأمین 40 درصد آب استان بوشهر از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها
کد خبر: 186896 تاریخ: 1405/8/11 19:43
بوشهریها|مدیرعامل آبفای استان بوشهر از تأمین 40 درصد آب آشامیدنی استان از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها خبر داد.

بوشهری ها /علی بردستانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به توسعه تأسیسات آب‌شیرین‌کن در استان اظهار داشت: در حال حاضر 102 هزار و 100 مترمکعب آب در شبانه‌روز از طریق آب‌شیرین‌کن‌های فعال تولید و وارد شبکه توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه توسعه تأسیسات آب‌شیرین‌کن نقش کلیدی در پایداری منابع آب استان دارد، افزود: در زمان حاضر 5 طرح آب‌شیرین‌کن با ظرفیت مجموع 43 هزار مترمکعب در شبانه‌روز در نقاط مختلف استان در دست ساخت است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به پراکندگی تأسیسات آب‌شیرین‌کن در مناطق ساحلی استان تصریح کرد: این تأسیسات در شهرستان‌های عسلویه، کنگان، دیر، تنگستان و بوشهر و برخی مناطق دیگر استان فعال هستند یا مراحل ساخت را طی می‌کنند که آب‌شیرین‌کن 3 هزار و 750 مترمکعبی دیر و آب‌شیرین‌کن 5 هزار مترمکعبی بنک از طرح‌هایی هستند که امسال در برنامه بهره‌برداری قرار دارند.

بردستانی سهم آب‌شیرین‌کن‌ها در تأمین آب مورد نیاز استان را به‌طور میانگین 40 درصد اعلام کرد و گفت: این سهم در شهرستان بوشهر به حدود 75 درصد می‌رسد و بقیه آب مورد نیاز استان از طریق خطوط انتقال آبرسانی کوثر، چاه‌های محلی و بخشی نیز از خط انتقال کازرون تامین می‌شود.

وی با اشاره به هزینه بالای تولید آب شیرین از دریا خاطرنشان کرد: به‌طور متوسط هر مترمکعب آب از آب‌شیرین‌کن‌ها با قیمت 145 هزار تومان خریداری می‌شود، درحالی که میانگین قیمت فروش آن به مشترکان با احتساب کاربری‌های مختلف حدود 2 هزار و 500 تومان است و بخش قابل توجهی از این هزینه با حمایت دولت جبران می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر درباره استفاده از توان داخلی در ساخت آب‌شیرین‌کن‌ها نیز اظهار داشت: بخش زیادی از فناوری و تجهیزات مورد نیاز این تأسیسات بومی‌سازی شده و بیش از 50 درصد فناوری ساخت آن در داخل کشور تأمین می‌شود؛ هرچند غشاهای تصفیه یا همان ممبران‌ها همچنان از خارج کشور تأمین می‌شوند.

بردستانی در پایان با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف آب، تصریح کرد: تولید آب شیرین از دریا هزینه و انرژی زیادی نیاز دارد و انتظار می‌رود مشترکان با پرهیز از مصارف غیرضروری مانند شست‌وشوی خودرو، حیاط و معابر و جلوگیری از هدررفت آب، در حفظ این منبع ارزشمند همکاری کنند.

لینک مطلب: http://booshehriha.ir/News/186896.html