این سوال که برای ناهار چی بپزم، یکی از بزرگترین دغدغههایی است که برای خانمهای خانهدار و حتی آقایونی که به آشپزی علاقه دارند، وجود دارد و هر روز این پرسش که “برای وعده ناهار چه چیزی درست کنم” را در ذهن خود مرور میکنند. در کشور ایران معمولاً برای درست کردن ناهار از غذاهای برنجی و انواع خورشتها استفاده میشود. خورشتهایی که در هر استان با توجه به ذائقه آن مکان پخته میشود و ادویهجاتی که در غذاها نیز به کار میرود با توجه به اقلیم و آب و هوا و سلیقهی مردمان آن شهر است. اگر لیست غذایی جدید و متنوع برای ناهار در ذهن ندارید اصلا نگران نباشید! در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه چندین غذای خوشمزه و متنوع برای وعده ناهار بپردازیم.
در اینجا فهرستوار لیست غذاهایی که به هنگام ناهار میتوانید بپزید را به شما آموزش میدهم.
قورمه سبزی سمبل غذاهای ایرانی است و کمتر کسی هست که این غذای اصیل ایرانی را با سبزیهای تازه دوست نداشته باشد. در بیشتر استانهای ایران قورمه سبزی را مانند هم درست میکنند اما ممکن است ادویهها را بیشتر یا کمتر کنند یا از سبزیهای معطر دیگری درست کنند. اما اصل قورمه سبزی از لوبیا قرمز، سبزیهایی از جمله شنبلیله، تره و گشنیز و جعفری به همره گوشتهای تکهای خورشتی درست میشود. برای طرز تهیه قورمه سبزی به ادامهی مطالب مراجعه کنید.
یکی دیگر از خورشتهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب برای ناهار ظهر قیمه با سیب زمینی است. این خورشت خوشمزه برای ماه محرم زبانزد است و اکثر عزاداران حسینی قیمه نذری درست میکنند.برای مهمانی و مجالس انتخاب خورشت قیمه بینظیر است. برای تهیه قیمه با سیب زمینی ابتدا پیازها را سرخ میکنیم. لپه را که از قبل خیسش کردهایم به پیاز اضافه میکنیم. ادویههایی چون دارچین و زردچوبه را به مواد میزنیم. برای ادامهی مطالب طرز تهیه خورشت قیمه به ادامهی مطالب مراجعه نمایید.
کرفس یکی از سبزیجات مقوی و مفید برای بدن است و کسانی که رژیم لاغری دارند، آب کرفس میل میکنند. کرفس را برای سالاد هم استفاده میکنند. این سبزی مفید در ایران به صورت خورشت نیز سرو میشود. طریقهی پختن خورشت کرفس همانند خورشت قورمه سبزی است. در ابتدا کرفسها را بشویید و به تکههای مساوی و کوچک خورد کنید. سپس پیاز را خرد کرده و بگذارید سرخ شود. سپس کرفسهایی که از قبل شسته و تفت دادهاید را قابلمه خود اضافه کنید. برای طرز تهیه خورشت کرفس به ادامه مطالب کلیک کنید.
خورشت بامیه یکی از غذاهای خوشمزه و بینظیر از خطهی جنوب ایران است. بامیه یکی از گیاهان ضد افسردگی است. بامیه برای کنترل کلسترول خون مناسب است. مثل سویا پروتئین دارد و برای درمان کبد چرب مفید است.
برای تهیه خورشت بامیه ابتدا سر بامیهها را پاک کرده به گونهای که زیاد کوتاه نشده و مواد لزج و تخمهای درون بامیه بیرون نیاید. برای این غذا پیاز، سیب زمینی، گوشت تکهای خورشتی و ترشیجاتی مانند آبغوره و آبلیمو نیاز است. برای طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه و اصیل به ادامهی مطالب کلیک کنید.
اگر به دنبال غذایی مجلسی و شیک برای درست کردن به هنگام ناهار هستید، قیمه نثار پیشنهاد من به شما عزیزان است. قیمه نثار برای شهر قزوین است و از گوشتهای تکهای به نسبت کوچک و خلال پسته، بادام، خلال پرتقال یا نارنج و …. درست میشود.
برای طرز تهیه قیمه نثار ابتدا پیازها را نگینی کنید و بعد از سرخ کردن پیاز گوشتهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا بوی زهم گوشت از بین برود و رنگش عوض شود. بعد از آن رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. برای مشاهده ادامهی مطالب طرز تهیه قیمه نثار کلیک کنید.
آبگوشت یک غذای سنتی و خوشمزه است که دورهمی میچسبد و به همین دلیل اکثر ایرانیان در ظهر جمعه آن را درست میکنند. آبگوشت از ترکیب گوشت تازه گوسفندی استخوان دار به همراه نخود، لوبیا و سیب زمینی درست میشود. این غذا را به همراه سبزی، پیاز یا ترشی سرو میکنند. برای مشاهدهی طرز تهیه آبگوشت(دیزی) بر روی لینک کلیک کنید.
اسفناج همانطوری که میدانید خون ساز و سرشار از آهن است. از ترکیب اسفناج، گوشت و آلو بخارا خورشتی خوشمزه به نام خورشت آلو اسفناج تهیه میشود که با برنج کتهای آن را میل میکنند. در مرحله اول برای تهیه خورشت آلو اسفناج، پیازها را پوست بگیرد و بشویید. سپس آنها را با یک چاقوی مناسب به صورت خلالی خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه مقداری پیاز نرم شد، به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با پیاز و زردچوبه کاملاً مخلوط و یکدست شوند. تفت دادن را کمی ادمه دهید. برای ادامهی مطلب طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با گوشت بر روی لینک کلیک کنید.
یکی از لذیذترین غذاها برای ناهار کباب است. در ایران انواع و اقسام کباب وجود دارد که به روشهای مختلف و با اسمهای متفاوت درست میشود. اگر اهل کباب و غذاهای گوشتی هستید حتماً طرز تهیه ۱۳ نوع کباب مجلسی و خوشمزه را امتحان کنید.
یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی که با گوشت میتوانید درست کنید، خورشت کنگر است. خورشت کنگر یک غذای محلی محسوب میشود. برای تهیهی آن ابتدا باید خار و ریشه اضافی آن را بگیرید. کنگر را میتوانید از قبل در فصل بهار خریداری کنید. بعد از پاک کردن آن را سرخ کنید و در فریزر کنگرها را فریز کنید. برای تهیهی خورشت کنگر خوشمزه ابتدا پیازها را نگینی کنید. سپس در قابلمه سرخ کنید و ادویههای مورد نیاز را اضافه کنید. برای ادامهی طرز تهیه خورشت کنگر اینجا کلیک کنید.
کدو و بادمجان از خوشمزههایی هستند که طعم خورشت را فوق العاده میکنند. خورشت کدو غذایی خوشمزه و آسان است که با گوشت تکهای درست میشود. البته در این خورشت به جای گوشت از مرغ نیز میتوانیم استفاده کنیم. برای تهیه خورشت کدو، پیاز و سیر را پوست بگیرید و بشویید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و سیر را رنده کنید. یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری روغن مایع درون آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس پیاز خرد شده را به همراه سیر رنده شده به قابلمه اضافه کنید و مقداری آن ها را تفت دهید. بعد از اینکه مقداری سیر و پیاز تفت خوردند و نرم شدند به آن زردچوبه و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم یکدست شوند و تفت بخورند. در مرحله بعدی گوشت را آماده کنید. گوشت را پاک کنید و بشویید و سپس بر روی تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی تیز به اندازه خورشتی آن ها را خرد کنید. برای ادامه طرز تهیه خورشت کدو اینجا کلیک کنید.
خورشت کدو حلوایی را هم با گوشت گوسفندی و هم گوشت مرغ میتوانید درست کنید. اما ما در اینجا طرز تهیه خورشت حلوایی با گوشت گوسفندی را آموزش میدهیم.
برای تهیه این خورشت پیاز و گوشت را با هم تفت میدهیم. سیر خرد شده را اضافه کرده و مجددا تفت میدهیم. سپس ادویهها را به گوشت اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و زعفران را به گوشت اضافه کنید و داخل خورشت آب بریزید. بگذارید تا گوشت بپزد. برای تهیه خورشت کدو حلوایی و ادامه آن به مقاله آن مراجعه کنید.
این غذای خوشمزه برای کشور مکزیک است. تاکوی گوشت با نان مخصوصی به نام ترتیلا که U شکل است، درست میشود. اما این خمیر را در منزل نیز میتوانید درست کنید. تاکو همچنین ادویه خاصی دارد که از ترکیب چند ادویه درست میشود. برای تهیه نان ترتیلا آرد ذرت و گندم به همراه روغن مایع و آب استفاده میکنیم. برای طرز تهیه تاکو گوشت مکزیکی با خمیر ترتیلا اینجا کلیک کنید.
اگر در منزل گوشت در دسترس ندارید، ما به شما غذاهای با مرغ را پیشنهاد میدهیم.
غوره مسما از غذاهای گیلانی است و تقریبا به دلیل غوره موجو در آن ترش مزه است. برای طرز تهیه این غذا به سینه مرغ، بادمجان، غوره عسگری و گوجه فرنگی به همراه ادویهجات نیاز داریم. برای تهیه غوره مسما ابتدا در ماهیتابه کمی روغن ریخته و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس مرغها را داخل ماهیتابه ریخته و تفت دهید تا کمی مرغها تغییر رنگ دهند. در ظرف دیگری پیازها را با کمی زردچوبه و نمک تفت دهید. بعد از اینکه مرغها کمی تغییر رنگ دادند، آنها را از روی شعله برداشته و در قابلمه یا گمج ریخته و کمی آب جوش و زردچوبه به آنها اضافه کنید و اجازه دهید کمی مرغها بجوشند و مقداری از آب تبخیر شود. بعد از اینکه پیازها کمی سرخ شدند، آنها را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید کمی با هم جوش بخورند. در ماهیتابه کمی روغن ریخته و غورهها را تفت دهید تا کمی آب میان غورهها تبخیر شود. کمی بعد رب را به غورهها اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت داده تا بوی خامی رب گرفته شود و خوش رنگتر شود. برای ادامه مطلب طرز تهیه غوره مسما به روش گیلانیها اینجا کلیک کنید.
یکی از غذاهای خوشمزه و خاص برای مهمانی و عروسیها باقالی پلو با مرغ است. البته این غذا با ماهیچه، ماهی و تن ماهی نیز درست میشود. در برنج این غذا باقالی و شوید میریزیم و همین طعم برنج را عالی خواهد کرد. برای تهیه این غذا ابتدا مرغ را درست میکنیم. مرغ را که بهتر است ران آن باشد را در ماهیتابه به همراه ادویهجات سرخ میکنیم. یک لیوان آب جوش را به همراه زعفران بر روی مرغ میریزیم و میگذاریم با آب زعفران بپزد. برای ادامهی طرز تهیه باقالی پلو با مرغ اینجا کلیک کنید.
یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ که طرفداران بیشماری دارد. زرشک پلو، در مراسم عروسی و مهمانیها جزو غذاهای اصلی به شمار میآید. این غذای به ظاعهر ساده فوت و فنهایی دارد که اگر آنها را رعایت کنید، مطمئناً یکی از بهترین غذاهای موجود در مهمانی خواهد شد. همانطور که این غذا از اسمش پیداست از ترکیت مرغ که معمولاً سینه و ران مرغ است به همراه برنج زعفرانی و زرشک درست میشود. برای طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی کلیک کنید.
یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی خورشت فسنجان هست که هم با مرغ و هم با گوشت چرخ کرده قلقلی درست میشود. این غذای خوشمزه با رب انار و معمولاً ملس سرو میشود. اما بعضی شیرینتر یا ترشتر این غذا را دوست دارند. برای طرز تهیه خورشت فسنجان ملس با مرغ بر روی لینک کلیک کنید.
مرغ شکم پر یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است که بیشتر برای پذیرایی از مهمان مناسب است. در درون مرغ از آلوهای جنگلی و بخارا به همراه رب انار، سیر و سبزیجات معطر به همراه هویج و سیب زمینی استفاده میشود. سبزیجات معطر آن شامل شنبلیله، پونه و جعفری و گشنیز است. برای تهیه مرغ شکم پر ابتدا، مرغ را پاک کرده و کلیه محتویات داخل آن را پاک کنید. سپس موادی مانند آبلیمو، دارچین، زعفران دم کرده و نمک و فلفل به همراه روغن مایع را قاطی کرده و به داخل و روی مرغ با یک فرچه آغشته کنید. برای ادامهی طرز تهیه مرغ شکم پر روی پست کلیک نمایید.
آلبالو پلو یک غذای ملس و خوشمزه برای فصل تابستان است. به این دلیل که در تابستان آلبالو به وفور یافت میشود. آلبالو پلو، با آلبالوی تازه خیلی خوشمزهتر از آلبالوی یخ زده خواهد شد. برای تهیه آلبالو پلو با مرغ یا گوشت چرخ کرده ابتدا برنج را با نمک خیس کرده و میگذاریم روی شعله گاز تا آب آن تبخیر شود. مرغ را در هر ابعادی که دوست دارید خرد کنید و در تابه با روغن بگذارید تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود. برای ادامه طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ یا گوشت قلقلی به مطلب آن مراجعه کنید.
بیشک یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ته چین مرغ است. ته چین مرغ از ترکیب ماست چکیده، زرده تخم مرغ، برنج، زعفران و برنج درست میشود. برای تهیه آن ابتدا مرغ که ترجیحاً سینه مرغ است را میگذاریم با پیاز و سیر بپزد. سپس سینه مرغ را ریش ریش میکنیم. برای ادامهی مطلب طرز تهیه ته چین با مرغ کلیک کنید.
خوراک مرغ و لوبیا سبز یکی از خوراکهای راحت و مقوی است که برای ناهار با نان بسیار میچسبد. این خوراک را میتوانید با برنج نیز میل کنید. این کاملاً سلیقهای است. در این غذا سیب زمینی، هویج، لوبیا سبز، سینههای مرغ تکهای یا ران مرغ به همراه نخودفرنگی و … وجود دارد. برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا مرغ را میپزیم. برای بهتر مزهدار کردن مرغ آن را به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و با پیاز و سیر و زردچوبه میگذاریم تا بپزد. برای مشاهدهی طرز تهیه خوراک مرغ و لوبیا سبز بر روی لینک کلیک کنید.
مرصع پلو را هم با مرغ و هم گوشت ماهی میتوانید درست کنید. این غذای خوشمزه و خاص برای مجالس و مهمانی بسیار گزینهی خوبی است. در مرحله اول برای تهیه مرصع پلو برنج ها را پاک کنید و بشویید و دو الی سه ساعت در آن بگذارید تا خیس بخورد. سپس پیاز ها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس کره را در یک تابه بریزید و حرارت دهید تا داغ شود. سپس پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند. برای مشاهدهی طرز تهیه مرصع پلو با مرغ بر روی لینک کلیک کنید.
کوکو مرغ انواع مختلفی دارد اما این نوع کوکو هم برای ناهار و هم برای غذای فینگرفود انتخاب خوبی است. برای تهیه این غذا از ران مرغ یک اندازه استفاده کنید. ۲ عدد سیب زمینی را بپزید. این غذا دارای پنیر پیتزا و پودر سوخاری است که بهتر است به صورت خانگی پودر سوخاری را درست کنید. به جای پودر سوخاری از کرانچی یا تردیلا هم میتوانید استفاده کنید. ران مرغ را پس از تفت دادن میگذارید تا کاملاً بپزد. برای مشاهدهی ادامه طرز تهیه کوکو مرغ و سیب زمینی سوخاری اینجا کلیک کنید.
شیرین پلو یک غذای خوشمزه آذری است که معمولاً با مرغ درست میشود. برای تهیه شیرین پلو به پوست پرتقال، خلال پسته، بادام و زعفران برای تزیین نیاز داریم. برای طرز تهیه شیرین پلو، ابتدا یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن چند پیمانه آب بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس پیاز را پوست بگیرید و بشویید و آن را به وسیله یک چاقوی تیز به چهار قسمت تقسیم کنید و در داخل قابلمه آب جوش بگذارید. و سپس مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کنید تا رنگ بگیرد. سینه های مرغ را پاک کنید و بشویید. سپس آن ها را درون قابلمه بگذارید و در قابلمه را بگذارید و همچنین حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و حدود یک ساعت به آن وقت دهید تا سینه مرغ به طور کامل پخته شود. برای ادامه طرز تهیه شیرین پلو مجلسی اینجا کلیک کنید.
خورشت زرشک آلو یک غذای خوشمزه و ملس شمالی است که برای ناهار گزینه خوبی است. این غذا را هم با گوشت و هم با مرغ میتوانید درست کنید. برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را پوست بگیرید و با کمک رنده با دنده ریز رنده کنید. قابلمه ای را آماده کنید و روغن کمی در آن بریزید و بعد از اینکه روغن داغ شد پیاز رنده شده را درون آن ریخته و با شعله پایین حرارت تفت دهید. زمانی که پیاز طلایی شد تکههای مرغ را که از قبل شسته بودید را به پیاز اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا به آرامی همراه با پیاز تفت داده شوند. برای اینکه بوی ضحم مرغ گرفته شود بیشتر تفت داده شود. زمانی که مرغ و پیاز تقریبا سرخ شدند (کمی) رب را اضافه کنید و داخل روغن خوبهم بزنید تا رنگ و لعاب بهتری به مرغتان بدهد. برای ادامه طرز تهیه خورشت زرشک آلو اینجا کلیک کنید.
مرغ بریان از جمله غذاهایی است که در رستورانها سرو میشود. این غذا را در منزل نیز میتوانید درست کنید. برای تهیه مرغ بریان، یک عدد مرغ کامل را در ادویه نمک، فلفل و زعفران قرار میدهیم. سپس دو عدد پیاز و سیر و فلفل دلمهای خرد شده به همراه آبلیمو بر روی مرغ میریزیم و میگذاریم تا ۵ ساعت مواد به داخل مرغ بریان برود. برای ادامه طرز تهیه مرغ بریان به مقاله آن مراجعه کنید.
غذاهایی که با گوشت چرخ کرده درست میکنند، بسیار متنوع هستند. در اینجا به شما چند نوع غذا را پیشنهاد میدهیم.
اگر به دنبال یک غذای مقوی و خوشمزه هستید ما به شما اسفناج پلو را پیشنهاد میدهیم. این غذای خوشمزه و خاص با گوشت چرخ کرده درست میشود. البته میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از سینه مرغ استفاده کنید. در ابتدای کار برنج را شسته و در مقدار مناسبی آب آن را خیس میکنیم. ۳ عدد پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و تفت میدهیم تا کمی سرخ و طلایی شود. بعد از اینکه پیاز مقداری سرخ شد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم. گوشت را به صورت مداوم با سر قاشق هم میزنیم تا گوشت هنگام سرخ شدن ار هم باز شود. برای ادامه طرز تهیه اسفناج پلو بر روی لینک کلیک کنید.
عدس پلو یک غذای خوشمزه و مجلسی هست که برای نذری و هم برای ناهار قابل درست کردن است. در داخل این غذا کشمش و گوشت چرخ کرده میریزند. برای تهیه عدس پلو، عدس را از شب قبل خیس کنید. برنج را نیز از یکی الی دو ساعت قبل از پختن خیس کنید. عدس خیس شده را آبکش میکنیم و بعد آنرا داخل قابلمه میریزیم و روی آنرا آب میریزیم بهطوری که حدودا دو بند انگشت آب بالاتر از سطح عدس باشد. همراه با یک قاشق چایخوری نمک، اجازه میدهیم تا عدسها بپزند. بعد ازینکه آب عدسها به جوش آمد، همینطور که در تصویر مشاهده میکنید، روی آن کفی تشکیل میشود که حتما باید این کف را با قاشق جمع کنیم. برای ادامه مطلب طرز تهیه عدس پلو با کشمش و گوشت چرخ کرده اینجا کلیک کنید.
همه ما انواع دلمهها را میشناسیم. اما دلمه کلم یک دلمه خوشمزه و آسان است که برای ناهار درست خواهد شد. د این دلمه از گوشت چرخ کرده به همراه برنج و لپه استفاده میشود. سس روی این کلم بسیار خوشمزه است و طعم خاصی به آن خواهد داد. قسمت چوبی کلم یعنی مغز کلم را به صورت مخروطی با کارد تیزی در میآوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگها کمی نرم شوند؛ سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم. سپس قسمت چوبی کلم یعنی مغز کلم را به صورت مخروطی با کارد تیزی در میآوریم و داخل آب جوش قرار دهیم تا برگها کمی نرم شوند؛ سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم. بعد از آن برنج را شسته و در یک قابلمه ریخته با کمی نمک (و در صورت دلخواه زعفران) میگذاریم تا نیم پز شوند. برای مشاهدهی طرز تهیه دلمه کلم اینجا کلیک کنید.
لازانیا یک غذای ایتالیایی است که طرفداران بسیاری در اقصی نقاط جهان دارد. در ایران نیز اکثر خانمهای خانهدار و کدبانو آن را درست میکنند. برای تهیه لازانیا باید سس بشامل نیز درست کرد. ابتدا پیاز و سیر خرد کرده را در ماهیتابه سرخ میکنیم. ادویههایی چون نمک و فلفل، زردچوبه و پودر آویشن را به پیاز و سیر اضافه میکنیم. سپس گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه و تفت میدهیم تا تغییر رنگ بدهد و بوی زهم آن از بین برود. در ادامه رب گوجه را اضافه میکنیم. برای مشاهده ادامهی طرز تهیه لازانیا بر روی لینک کلیلک کنید.
سماق پلو یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که با سماق قرمز و آب لبو درست میشود. این غذا را با کباب خانگی که به صورت سرخ کرده است، درست میکنیم. برای خوشمزهتر شدن این غذا و به طریق بازاری بعد از آبکش کردن برنج کباب را در لا به لای برنج قرار دهید و بر روی برنج زعفران دمکرده بریزید. برای تهیه سماق پلو ابتدا پیاز و فلفل دلمهای را رنده میکنیم. آب پیاز را نگه دارید تا در مراحل بعد از آن استفاده کنیم. برای ادامه طرز تهیه سماق پلو اینجا کلیک کنید.
یک غذای خوشمزه با گوشت چرخ کرده ماکارونی است. همه این غذا را دوست دارند. برای ماکارانی موادی چون پیاز و سیر، رب گوجه فرنگی، ماکارانی رشتهای و ادویهجات لازم است. پیاز و سیر را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس گوشت چرخ کرده را به اندازه گردو قلقلی کنید. برای ادامه طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده اینجا کلیک کنید.
رولت گوشت یکی از غذاهای ساده و خوشمزه است که با گوشت چرخ کرده درست میشود. برای تهیه آن کافی است گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر و رب گوجه فرنگی در منزل داشته باشید. برای مواد داخل رولت نیز ار گردو، جعفری، تخم مرغ و زرشک استفاده کنید. برای طرز تهیه رولت گوشت با جعفری و گردو بر روی لینک کلیک کنید.
این غذای خوشمزه خیلی راحت با سیب زمینی، تخم مرغ و گوشت چرخ کرده درست میشود. برای تهیه آن ابتدا باید ابتدا سیب زمینیها را آب پز کنید و بعد از اینکه سرد شد، آنها را در ظرفی رنده کنید. سپس پیاز را پوست کنده و در یک ظرف دیگر آن را رنده کنید. آب پیازها را بگیرید و به سیب زمینی های رنده شده اضافه کنید. برای ادامهی مطلب طرز تهیه کتلت گوشت چرخ کرده اینجا کلیک کنید.
شامی کباب از ترکیب آرد نخودچی و گوشت چرخ کرده درست میشود. این غذا برای ناهار بسیار مناسب و به همراه نان یا برنج سرو میشود. شامی کباب را به همراه سیب زمینی سرخ کرده میتوان میل کرد. در مرحله اول تهیه شامی کباب، سیب زمینیها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیب زمینیها را با یک رنده مناسب به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید. مرحله ۱ را برای پیاز هم تکرار کنید و آن را به کاسه سیب زمینی رنده شده اضافه کنید. برای ادامهی مطلب طرز تهیه شامی خوشمزه و ترد اینجا کلیک کنید.
یکی از لذیذترین و خوشمزهترین غذاهایی که برای ناهار میتوانید درست کنید، همبرگر است. برای تهیه آن ابتدا پیاز را پوست بکنید و بشویید و با دنده ریز رنده کنید. گوشت چرخ کرده را اضافه و خوب ورز بدهید. اگر گوشت چرخ کرده شما در فریز بوده و یخ زده است از ۱ ساعت قبل بیرون بگذارید و بزارید با دمای محیط یخ آن آب شود. یک عدد تخم مرغ را شسکته و خوب به هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شود. سپس به گوشت اضافه کنید. برای ادامهی مطالب طرز تهیه همبرگر خونگی بر روی لینک کلیک کنید.
یک غذای خوشمزه که هم با گوشت چرخ کرده و هم بدون گوشت درست میشود. این غذای خوشمزه با طعمی ملس در فصل بهار قابل درست کردن با برگ مو( برگ انگور) است. ابتدا برای درست کرده دلمه برگ مو لپه را از قبل خیس کرده و با نمک و آب میگذاریم تا بپزد. برنج نیز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باید در آب جوش به صورت بکشی پخته شود تا نرم شود. حالا پیاز را خرد کرده و با روغن تفت دهید. ادوی جات را به آن اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و کاملاً تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود. در ادامه برای طرز تهیه دلمه برگ مو اینجا کلیک کنید.
کوفته ریزه یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که از ترکیب گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی و… درست میشود. برای تهیه کوفته ریزه در مرحله اول پیازها را پوست بگیرید و بشویید. سپس یکی از پیاز ها را با رنده ریز رنده کنید. آب آن را دور بریزید و پیاز را در یک کاسه بزرگ و گود بریزید. گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و خوب آن ها را مخلوط کنید. برای خواندن ادامه مطلب طرز تهیه کوفته ریزه کلیک کنید.
برای تهیه این پیتزای خوشمزه و ساده به موادی چون سیر، پیاز، قارچ، گوشت چرخ کرده و پنیر پیتزا مورد نیاز است. برای ابتدای کار پیاز سیر را تفت داده و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم. سپس ادویه ها را به گوشت میزنیم. خمیر پیتزای آماده را در سینی فر قرار میدهیم و سس گوجه را بر روی خمیر میزنیم. برای ادامهی طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ اینجا کلیک کنید.
برای درست کردن زیره پلوی خوشمزه به ۴ قاشق غذاخوری زیره نیاز دارید. برای تهیه این غذای خوشمزه این مقدار زیره را با مقدار
پیمانههای مورد نظر برنج به همراه آب، روغن و نمک میگذاریم تا بپزد. سپس به صورت جدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده کاملاً مخلوط کنید. ادویه و نمک را به چرخ کرده اضافه کنید. برای ادامهی طرز تهیه زیره پلو با گوشت قلقلی و بادمجان اینجا کلیک کنید.
کبه یک غذای عربی و جنوبیهای ایران است که با سیب زمینی، برنج، گوشت چرخ کرده یا بلغور درست میشود. برای تهیه کبه ابتدا ابتدا برنج نیم دانه ایرانی را چندین بار بشویید و حدود ۱۲ ساعت خیسانده و کنار بگذارید( از شب قبل ). سپس پیاز ها را نگینی خورد در روغن سرخ کنید در حدی که طلایی شود. گوشت گوساله را روی تخته آشپزخانه ریز ریز کنید ، بعد بشویید و زمانی که آب گوشتها در ابکش کشیده شد داخل پیاز داغ تفت دهید. خلال بادام و گردوهای خورد شده را به گوشت اضافه کرده و کشمش شسته شده را داخل گوشت و پیاز بریزید. برای ادامه طرز تهیه کبه به دو روش اینجا کلیک کنید.
کلم پلو یک غذای شیرازی است اما در اکثر شهرها درست میشود. این غذا با گوشت چرخ کرده قلقلی درست خواهد شد. برای تهیه این غذای خوشمزه و خاص نیاز به کلم پیچ متوسط به همراه سبزیجات معطر از جمله سبزی خشک شده ترخان، ریحان، شوید و تره است. در نخستین مرحله، کلم پیچ را شسته و خرد میکنیم. اگر تمایل دارید میتوانید از کلم قمری هم استفاده کنید. بهتر است برای خرد کردن کلم پیچ آن را بهقدری برش بزنیم که در زمان خوردن بهراحتی در قاشق جا شوند. کلم قمری را هم میتوانید همانند خلالکردن سیبزمینی برای سرخ کردن خرد کند. درون تابه مناسب روغن ریخته و کلمهای خرد شده را به تابه منتقل میکنیم و تفت میدهیم تا آب کلمها گرفته شود وحجم آنها نیز کمتر شود. در این مرحله با توجه به ذائقتون میتونید دو تا سه قاشق آبلیمو هم به کلمها اضافه کرد. برای ادامهی طرز تهیه کلم پلو شیرازی اینجا کلیک کنید.
فطایر یک غذای عربی و لبنانی است که داخل خمیر آن را با مواد مختلفی میتوانید پر کنید. موادی مانند مرغ، قارچ، سبزیجات، سوسیس یا کالباس. اما معروفترین نوع فطایر، فطایر گوشت و قارچ است.
برای درست کردن فطایر ابتدا باید خمیر آن را درست کرد. برای تهیه خمیر آرد رو داخل ظرف مناسبی بریزین و نمک و خمیر مایه فوری رو بهش اضافه و به خوبی مخلوط کنید. و بعد شیر ولرم رو به مواد اضافه و مخلوط کنید. بعد از مخلوط کردن مواد کره آب شده به روش بن ماری رو به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید. و در آخر آب ولرم رو اضافه کنید. آب ولرم رو باید کم کم اضافه کنید و به مقداری اضافه کنید که مواد به حالت خمیری برسن و خمیر چسبندگی نداشته باشه. برای ادامه مطلب طرز تهیه فطایر گوشت اینجا کلیک کنید.
رشته پلو برای فصل سرد سال به خصوص شب یلدا، شب چهارشنبه سوری و برای سال نو درست میکنند. اما این غذای خوشمزه برای ناهار وپذیرایی از مهمان به خصوص با گوشت قلقلی گزینه مناسبی است.
برای تهیه رشته پلو ابتدا باید برنج آن را یک الی ۲ ساعت خیس کنید. سپس قابلمه را روی گاز قرار میدهیم و به آن نمک اضافه کرده و میگزاریم تا آب به جوش بیاد. رشته پلویی را کمی تقت میدهیم و به برنجمان که در حال جوش است اضافه میکنیم. برنج و رشته رو آبکش میکنیم. ته قابلمه کمی روغن ریخته و نان لواش برای ته دیگ میگزاریم. ۲ الی ۳ کفگیر برنج در قابلمه ریخته و روی آن زعفران دمکرده میریزیم. برای مشاهده ادامه طرز تهیه رشته پلو اینجا کلیک کنید.
یکی از غذاهایی که برای کسانی که میخوان سریع و فوری برای ناهار چیزی درست کنند. غذاهای نانی است. کافیه نان تازه از بیرون تهیه کنید و با لیست غذاهایی که اشاره میکنیم میل کنید.
کوکو یک غذای ساده و نونی است که بیس اصلی آن سیب زمینی و تخم مرغ یا سبزیجات است. در کوکو، سیب زمینی را هم به صورت خام و هم به صورت پخته میتوانید درست کنید. همچنین در دیگر کوکوها از سبزیجاتی مانند ذرت، بادمجان یا قارچ استفاده کنید. حتی کدو هم برای درست کردن کوکو به کار میآید. در کوکوها برای انسجام بیشتر، از تخم مرغ استفاده میشود تا وا نرود و در روغن سرخ میشود. برای ادامهی طرز تهیه انواع کوکو اینجا کلیک کنید.
از غذاهای خوشمزه که با نان خورده میشود، اشکنه است. اشکنه یکی از غذاهای سنتی با تخم مرغ است. اشکنه به چند روش هم با سیب زمینی و هم بدون آن تهیه میشود. در این غذا از شنبلیله استفاده میشود. برای طرز تهیه اشکنه بر روی لینک کلیک کنید.
سالاد الویه از غذاهای خوشمزه در پذیرایی از مهمان و به هنگام رفتن به پیکنیک به همراه نان سرو میشود. در تهیه سالد الویه از موادی چون سیب زمینی، تخم مرغ، خیار شور و مرغ به همراه سس مایونز استفاده میشود. برای تهیه سالاد الویه ابتدا تخم مرغ و سیب زمینی را میگذاریم کاملاً بپزد. سپس مرغ را نیز از قبل به همراه پیاز، ادویه و آب میگذاریم کاملاً بپزد. برای ادامهی مطلب طرز تهیه سالاد الویه بر روی لینک کلیک کنید.
کشک بادمجان یک غذای خوشمزه برای ناهار و شام است. این غذای خوشمزه با بادمجان و کشک فراوان درست میشود. برای تهیه کشک بادمجان بادمجانها را از قبل شسته و پوست آنها را بکنید. سپس آنها را سرخ کنید. برای ادامهی طرز تهیه کشک بادمجان بر روی لینک کلیک کنید.
یکی از غذاهای خوشمزه و آسان که با نخود درست میشود، فلافل است. فلافل را در جنوب ایران با ادویههای مخصوص مانند پودر زیره سبز یا سیاه درست میکنند. برای تهیه این غذا ابتدا نخودها را از یک روز قبل خیس کرده تا نفخ آن کاملاً از بین برود. برای ادامهی دستور پخت فلافل مانند فلافلیها اینجا کلیک کنید.
میرزا قاسمی از غذاهای شمالی، خوشمزه و پر طرفدار است. این غذا با بادمجان و سیر فراوان درست میشود. برای تهیهی آن بادمجان را کبابی میکنیم. سپس پوست آن را میکنیم. برای خوشمزهتر شدن این غذای معروف گیلانی بهتر از گوجهفرنگی تازه استفاده کنیم. برای مشاهدهی ادامه مطلب طرز تهیه میرزا قاسمی به روش گیلانیها اینجا کلیک کنید.
اگر از آن دسته افرادی هستید که زمان لازم برای درست کردن غذاهای خورشتی و طولانی مدت را ندارید به شما چند غذای سریع را پیشنهاد میکنم.
یکی از غذاهای خوشمزه و خاص که طرز تهیه آن بسیار راحت است، طرز تهیه مرغ سوخاری ترد و پفکی است. برای تهیه آن به تعداد نفرات یک یا چند عدد ران یا کتف مرغ( در صورت دلخواه سینه مرغ) را به همراه آرد سوخاری، تخم مرغ و ادویهجات آماده کنید. برای اینکه دوست داشته باشید مرغها مغز پختتر به نظر بیان میتوانید قبل از سرخ کردن حدود یک ربع با پیاز و فلفل و زردچوبه در آب آنها را بپزید. برای طرز تهیه مرغ سوخاری اینجا کلیک کنید.
فینگر فودها از غذاهایی هستند که نه تنها دستور پخت راحتی دارند، بلکه برای کسانی که وقت کافی برای درست کردن ناهار ندارند بهترین گزینه است. غذای جیب تاجر مرغ یک غذای راحت و خوشمزه که از ترکیب موادی چون سینه مرغ، جعفری، تخم مرغ، ذرت و… درست میشود. برای تهی این غذا ابتدا مواد داخل آن را درست میکنیم. سینه مرغ را به همراه پیاز، فلفل و زردچوبه میگذاریم تا بپزد. سپس به آن سس مایونز، جعفری، نمک و فلفل به همراه ذرت اضافه کنید. برای مشاهدهی طرز تهیه جیب تاجر مرغ اینجا کلیک کنید.
پنینی مرغ برای کسایی که دوست دارند سریع غذا درست کنند، مناسب است. پنینی مرغ از ترکیب سینه مرغ، خامه صبحانه، سیر، جعفری، قارچ و نان همبرگر به همراه ادویههایی چون فلفل، زردچوبه و پاپریکا درست میشود. در ابتدا سینه مرغ را ریز کرده و با روغن کم تفت دهید. ادویهها را به آن اضافه کنید. برای ادامهی طرز تهیه پنینی مرغ اینجا کلیک کنید.
سیب زمینی و پنیر یکی از غذاهای سریع و خوشمزه است که طرز تهیه آن بسیار ساده است. برای تهیه آن همانطوری که از اسمش پیداست به سیب زمینی و پنیر پیتزا نیاز داریم. سیب زمینیها را کاملاً بشویید و به صورت یک اندازه خلال کنید. سپس سیب زمینی را با ادویههای طعم دهنده، مزه دار کنید. برای ادامهی طرز تهیه سیب زمینی و پنیر اینجا کلیک کنید.
بورک یک غذای ترکیهای هست که برای ناهار گزینه خوبی میتواند باشد. بورک طعمهای مختلفی داره اما یکی از پرطرفدارترین آنها بورک حلزونی با قارچ و مرغ و دیگری بورک سیب زمینی سیب زمینی پنیری است. برای تهیه بورک حلزونی با قارچ و مرغ از خمیر یوفکا استفاده میکنیم. این خمیر در اکثر فروشگاهها و سوپرمارکتهای بزرگ موجود است. سپس مرغ را که از قبل پاک و ریز کردهایم با پیاز و ادویهجات کمی تفت میدهیم. آب جوش روی مرغ میریزیم و میگذاریم تا بپزد. برای ادامهی طرز تهیه بورک حلزونی با مرغ و قارچ اینجا کلیک کنید..
منظور از غذاهای آبکی انواع آشهای محلی و سوپها است. آش یکی از غذاهای مورد علاقه در فصول سرما است. سوپ نیز به عنوان پیش غذا و غذای اصلی در برنامهی غذایی خانمهای خانه دار قرار میگیرد.
انواع سوپ
سوپ هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذا برای سرماخوردگی و غذای رژیمی مناسب است. برای سوپ معمولاً از عصاره گوشت مرغ یا آب مرغ استفاده میکنند. برای سوپ جو از شیر و خامه به همراه قارچ استفاده کنید. سوپ جو هم به صورت سفید و هم قرمز است. سوپ مرغ و سوپ کدو حلوایی نیز از دیگر سوپهای محبوب است. برای طرز تهیه سوپهای خوشمزه بر روی لینک کلیک کنید.
برای ناهار یک روز سرد زمستانی یا بارونی پاییزی آش گزینه خوبی است. آش غذایی دوست داشتنی است که با آش سبزی، نخود، لوبیا، عدس، کشک و با توجه به نوع آن از مواد لازم دیگری درست میشود. هر شهری آشی مخصوص به خود دارد. میتوانید با کلیک بر روی طرز تهیه انواع آش سنتی طرز با تهیه آن آشنا شوید.
خوراک لوبیا چیتی یک غذای خوشمزه و مقوی برای ناهار یا شام است. برای تهیه این غذا به مواد لازم کمی نیاز داریم. خوراک لوبیا چیتی با سیب زمینی و قارچ خوشمزه تر است و باید طوری درست کنیم که خوراک لعاب داشته باشد.
لوبیا چیتی را از شب قبل خیس می کنیم. برای گرفتن نفخ آن بهتر است یکبار آب آنرا عوض کنیم.
لوبیا را در قابلمه می ریزیم و روی آن حدودا ۴، ۵ لیوان آب می ریزیم تا جایی که آب کاملا بالای لوبیاها قرار بگیرد و آنرا روی حرارت میزاریم تا بپزد. حرارت باید متوسط رو به بالا باشد تا زمانی که آب بجوش بیاد. بعد از جوشیدن می توانید زیر آنرا مقداری کم کنید. بعد از حدود نیم ساعت می توانید برای خوش رنگ شدن خوراک آب لوبیاها را عوض کنین تا آن آب کدر دور ریخته شود و مجددا آبجوش روی آن بریزید تا به پخت ادامه دهد یا بجای اینکار کف رنگی روی لوبیاها را جدا کنید. برای ادامه طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی با قارچ و سیب زمینی اینجا کلیک کنید.
ماهی و میگو از پروتئینهایی هستند که لازم است هفتهای یک بار در برنامه غذایی خود قرار دهید. در اینجا ما لیست غذاهایی که با ماهی و میگو میتوانید درست کنید را اشاره خواهیم کرد.
یک غذای خوشمزه که همه به عنوان غذای سنتی شب عید میشناسند. اما برای روزهای دیگر سال درست کردن این غذا برای ناهار خالی از لطف نیست.
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید و برگ سیر) را پاک کرده، خوب میشوییم و میگذاریم تا آبشان کامل برود و سپس خرد میکنیم، یک قابلمه آب میگذاریم روی اجاق تا جوش بیاید. برنج را که با نمک از چند ساعت قبل خیس کردهایم، میشوییم تا نمک اضافی آن برود و آن را در قابلمه آب جوش میریزیم و کمی نمک میزنیم و میگذاریم بپزد تا برای آبکشکردن آماده شود. برنج را کمی زندهتر بر میداریم و آبکش میکنیم و کنار میگذاریم و زعفران را دم میکنیم. یک قاشق غذاخوری کره و دو قاشق غذاخوری آب ته قابلمه میریزیم. زعفران دمکرده را هم اضافه میکنیم و قابلمه را روی اجاق قرار میدهیم. برای ادامهی طرز تهیه سبزی پلو با ماهی اینجا کیلیک کنید.
ماهی شکم پر را هم در فر و هم بدون فر میتوانید درست کنید. در ماهی شکم پر موادی مانند سیر، نعناع و جعفری به همراه گشنیز، انار جنگلی یا رب انار و گردوی خرد شده بریزید. البته بسته به محل زندگی و نوع ماهی میتوانید مواد داخل آن را تغییر دهید. برای طرز تهیه ماهی شکم پر به صورت کامل و با نکات طلائی بر روی لینک کلیک کنید.
برای تهیه میگو پلو به میگو پاک شده، گشنیز، پیاز،سیر، زعفران، رب گوجه فرنگی به همراه برنج نیاز داریم. ابتدا پیاز و سیر ها را پوست بگیرید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه مناسب را انتخاب کنید و در آن روغن مایع بریزید. سپس بر روی اجاق گاز بگذارید و بعد از داغ شدن روغن، پیاز و سیر را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری نرم شود. سپس به مقدار دلخواهتان نمک، زردچوبه و فلفل را به پیاز و سیر اضافه کنید و کاملا هم بزنید و تفت دهید تا پیاز و سیر ها رنگ طلایی به خود بگیرند. برای ادامهی مطلب طرز تهیه میگو پلو اینجا کلیک کنید.
قلیه را هم با میگو و هم با ماهی درست میکنند. ما در اینجا شما را با طرز تهیه قلیه میگو آشنا میکنیم. برای این غذا به میگو پاک شده، گشنیز و شنبلیله، سیر، پیاز، رب گوجه فرنگی و تمر هندی نیاز داریم. شنبلیله و گشنیز را پاک کنید و بشویید. سپس در یک صافی بریزید تا آب آنها کاملاً برود. سپس آنها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید. در ادامه یکی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید و آن را نیز بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید. سیرها را نیز پوست بگیرید و بشویید و خرد کنید. یک قابلمه مناسب برای پختن قلیه میگو را تهیه کنید. در آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیاز و سیر خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا نرم شوند. بعد از مقداری تفت دادن به قابلمه مقداری زردچوبه اضافه کنید و مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید. بعد از اینکه پیازها نرم و طلایی شدند، به قابلمه شنبلیله و گشنیز خرد شده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید. تفت دادن را تا زمانی که رنگ سبزیها تیره شود و آب آنها تبخیر شود ادامه دهید. برای ادامه مطلب طرز تهیه قلیه میگو اینجا کلیک کنید.
ناهار از وعدههای اصلی در سراسر جهان است. ناهار به شما، به هنگام کار و فعالیت انرژی فراوان میدهد. مخصوصاً زمانی که ناهار شما مقوی و سالم باشد.
بیشتر افرادی که گرسنه میشوند و به هنگام ظهر ناهار نمیخورند، به دلیل افت قند خون دچار عصبانیت، سرگیجه و سردرد میشوند. احساس ضعف و سستی در بدن انسان رخنه کرده و به مرور زمان بدن ضعیف و ضعیفتر خواهد شد.
افرادی که نهار خود را تا قبل از ساعت ۳ بعد از ظهر میخورند جذب مواد مغذی به بدن آنها راحت تر صورت خواهد گرفت و در نتیجه به دلیل فاصله ی طولانی تر با شام شب، انرژی و کالری بیشتری سوزانده لاغرتر میمانند. اما از ۳ بعداز ظهر به بعد چربی بیشتری با خوردن ناهار جذب خواهند کرد و به خصوص در اطراف کمر دچار چاقی میشوند.