سیاست / شناسه خبر: 128958 / تاریخ انتشار : 1401/10/18 17:02
|
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر در جمع خبرنگاران؛

33 درصد افزایش بارندگی در استان/حجم سد دالکی به 330 میلیون متر مکعب رسید

بوشهری ها /اسماء بوستانی: مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر گفت: میانگین بارش سال آبی جاری استان تاکنون ۱۶۸ میلی متر با افزایش 33 درصد نسبت به بارش های بلند مدت بوده است.

بوشهری ها /اسماء بوستانی: مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر گفت: میانگین بارش سال آبی جاری استان تاکنون ۱۶۸ میلی متر با افزایش 33 درصد نسبت به بارش های بلند مدت بوده است.

علی محمدی صبح یکشنبه 18 دی ماه در نشست با اصحاب رسانه عنوان کرد: بارش‌های سال جاری 39 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و نوع بارش‌ها به گونه‌ای بود که روان آب‌های کمتری تشکیل شده، با این حال ۳۵۵ میلیون مترمکعب روان آب تولیدی در استان داشتیم که بخشی از این آب ها ذخیره و قسمتی نیز در تالاب‌ها پخش شد ه است.

محمدی با بیان اینکه میزان ذخیره آب از بارش‌های سال آبی در سد رئیسعلی دلواری ۸۶میلیون مترمکعب است، عنوان کرد: میزان ۱۰۵میلیون مترمکعب به وسیله توزیع برگ‌های انحرافی در شبکه‌ها ذخیره شده است.

وی از 330 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده در سد رئیسعلی دلواری خبر داد و در این خصوص عنوان کرد: بخشی از این آب به منظور حفظ پایداری این سد قابل برداشت نیست.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر در خصوص وضعیت سدهای در دست احداث استان بیان کرد: سد دالکی با پیشرفت 42 درصدی در شهرستان دشتستان جهت تکمیل نیازمند بودجه 1600 میلیاردی است که تاکنون 300 میلیارد در این سد هزینه شده است.

محمدی در خصوص  سد دشت پلنگ عنوان کرد: 325 میلیون یوآن  سرمایه گذاری این سد است و شاهد پیشرفت 30 درصدی این سد هستیم.

وی در خصوص سد خائیز گفت: سد خائیز 260 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که در حال حاضر حدود 160 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی از پیشرفت 82 درصدی سد باغان خبر داد و بیان کرد: این سد 332 میلیون یوآن سرمایه گذاری شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر پیشرفت سد اخند را 87 درصد اعلام کرد و افزود: میزان آب این سد 2 میلیون متر مکعب و سرمایه گذاری این سد 55 میلیارد تومان است.

محمدی از نامطلوب بودن شرایط ورودی آبخوان‌های آب زیرزمینی خبر داد و اضافه کرد: سالانه ۲۵ میلیون متر مکعب کسری آب مخزن و ۱ متر افت سطح آب زمینی در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه تراز آب زیرزمینی در تمام آبخوان‌های استان بوشهر دچار کاهش شده است، اضافه کرد: وضعیت آبخوان‌های دهرود، طلحه، فاریاب و تنگ ارم نسبت به بقیه آبخوان‌ها بحرانی‌تر است.

محمدی افزود: کاهش تراز آب زیرزمینی باعث نشست زمین و بروز خسارت به ابنیه، تاسیسات و کاهش ذخیره آب خاک می‌شود و هزینه‌های بالای کف شکنی و پمپاژ نیز در بر خواهد داشت.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر در خصوص حفر چاه های غیر مجاز گفت: 900 چاه در استان است که این آمار در حال افزایش است، اغلب این چاه ها دارای حکم قضایی هستند، ممکن است برخی از آن ها تبرئه گرفته باشند.

محمدی از توقیف و ضبط 11 دستگاه غیر مجاز در حین حفاری خبر داد و در این خصوص افزود:  در شهرستان های دشتستان، کنگان، گناوه و دشتی آمار بیشترین حفر چاه های غیر مجاز وجود داشته که بیشتر این چاه ها در شهرستان دشتستان بوده است.

 مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر با اعلام اینکه 60 درصد چاهای استان بوشهردارای کنتور هستند، بیان کرد:با توجه به بهره وری اندک نصب کنتور برای چاه‌های کشاورزی باید با هدف مراقبت از میزان آب مصرفی صورت گیرد.

وی دراین خصوص افزود: تعداد چاه های مجاز استان 15 هزار و 400 است که بخشی فاقد پروانه هستند و 1823 چاه فرم یک نیز در حال صدور پروانه هستند.

محمدی بابیان اینکه در سطح استان 216 هکتار آزادسازی بستر رودخانه وجود دارد، بیان کرد: از سال گذشته تاکنون50 هکتار از  بستر رودخانه های استان آزادسازی شده است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهرازبیشترین افت برداشت آبهای زیرزمینی در دشتستان خبر داد و افزود: در برخی از دشت های استان مانند طلحه، بوشکان و بخشی دردالکی فرونشست هایی وجود داشته که می توان با مدیریت مصرف منابع آب زیرمینی و آبخوان‌داری از این بحران جلوگیری کرد.

 

کلیدواژه

بوشهر

دشتستان

آب منطقه ای بوشهر

بارندگی

علی محمدی

ارسال نظرات

captcha