بوشهری ها / »- احسان انصاری: استان بوشهر در ماه های اخیر با بحران جدی مدیریتی مواجه بوده و این موضوع روی موضوعات مختلف تأثیرگذار بوده است.در حالی که دولت تغییر کرده هنوز استاندار بوشهر به دلایل نامعلوم مشخص نشده و از سوی دیگر اختلافات بین نمایندگان شهرهای استان بوشهر مشهود است که در ماجرای انتخاب استاندار به خوبی آَشکار شد.نکته دیگر اینکه قدرت چانه زنی مدیران و مسئولان استان بوشهر در زمان تشکیل کابینه ضعیف و حتی در حد صفر بود به شکلی که فرصت های مهم مدیریتی که می توانست در اختیار نیروهای متخصص بوشهری قرار بگیرد در اختیار مناطق دیگر قرار گرفت.همه این مسائل نشان می دهد که در شرایط کنونی استان بوشهر با بحران مدیریتی مواجه است و نخبگان استان نیاز به همگرایی و وحدت در راستای تحقق مطالبات مردم دارند.
بدون تردید تأخیر سوال برانگیز درباره انتخاب استاندار بوشهر تأثیر زیادی بر چالش های مدیریتی استان بوشهر گذاشته است. این اتفاق در حالی رخ داده که حامیان پزشکیان در بوشهر انتظار داشتند پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری استاندار از بین همین گروه انتخاب شود تا کار به اما واگر های دیگر کشیده نشود.در شرایط کنونی نه تنها این اتفاق رخ نداده و بلکه پای کسانی به انتخاب استاندار بوشهر کشیده شده که در انتخابات هیچ نقشی در پیروزی پزشکیان نداشتند و بلکه از فرد دیگری حمایت می کردند.در واقع مدیریت بوشهر در دوران فترت دو دولت سیزدهم و چهاردهم قرار گرفته و در این فاصله ای که ایجاد شده انواع هرج و مرج های مدیریتی به چشم می خورد.
نکته مهم دیگر اینکه علی رغم اینکه ریاست کمیسیون انرژی مجلس به عنوان یکی از کمیسیون های مهم مجلس در اختیار یکی از نمایندگان استان بوشهر است اما نه تنها از این کرسی تأثیرگذار در راستای دغدغه ها و مطالبات بوشهر استفاده نمی شود و بلکه حاشیه هایی نیز ایجاد کرده که مهم ترین آن لابی گری به سود عباس تابش برای استانداری بوشهر با وزرات کشور توسط موسی احمدی بوده است. این وضعیت درباره دیگر نمایندگان استان بوشهر نیز وجود دارد که بیشتر وقت خود را در مجلس صرف امور سیاسی می کنند و مسائل منطقه ای و حوزه انتخاباتی خود را در اولویت بعدی قرار داده اند.
بوشهر یکی از استان های فعال در دوران انتخابات بود و به همین دلیل این امکان وجود داشت که با رویکردی که پزشکیان درباره شایسته سالاری در پیش گرفته بود بوشهری ها برای اولین بار در کابینه نماینده داشته باشند و یا در سمت هایی مانند معاونت ریاست جمهوری گزینه داشته باشند. این در حالی است که مهم ترین زمان یعنی زمان تشکیل کابینه، مدیران بوشهری رویکرد منفعلی در پیش گرفتند و به دنبال استفاده از نیروهای بوشهری در کابینه نبودند. نمایندگان استان بوشهر نیز می توانستند از فرصت رأی اعتماد به وزرا در راستای تحقق مطالبات مردم به خصوص استفاده از نیروهای کارآمد استفاده کنند که در عمل چنین اتفاقی رخ نداد.
نهایت کنش گری مدیران بوشهری در چنین شرایطی عدم استقبال از وزیر نفت در سفر به علسویه بود که در نهایت نیز به ضرر استان بوشهر و مدیران نفتی آن تمام شد.جایی که پاک نژاد در انتخاب مدیران وزارت نفت توجه ویژه ای به استان بوشهر نکرد وتنها از گزینه هایی استفاده کرد که شاید هر وزیر دیگری نیز روی کار می آمد از همین گزینه ها استفاده می کرد.
این شرایط به خوبی نشان می دهد که بوشهر بیش از هر زمان دیگر نیازمند وحدت در بین نخبگان در راستای مطالبات مردم و منطقه است که با توجه به شرایط موجود شکل گیری این وحدت مشکل به نظر می رسد./ بوشهری ها