سیاست / شناسه خبر: 181722 / تاریخ انتشار : 1403/8/16 16:20
|

سرانجام بوشهر و اُستانداری اِستاندارد!

: انتصاب ارسلان زارع به عنوان استاندار بوشهر، پس از کشمکش های فراوان و اختلاف نظرهای مختلف و تلاش گروهی از افراد برای هدایت برخی گزینه های نارکاآمد با هدف منفعت جویی بیشتر،

بوشهری ها /: انتصاب ارسلان زارع به عنوان استاندار بوشهر، پس از کشمکش های فراوان و اختلاف نظرهای مختلف و تلاش گروهی از افراد برای هدایت برخی گزینه های نارکاآمد با هدف منفعت جویی بیشتر، نشان از جامع نگری دولت چهاردهم در سپردن سکان هدایت این استان به دست ارسلان زارع با سابقه مدیریتی فراوان در سمت هایی به عنوان استاندار گیلان، ..... و به عنوان فردی بومی و آشنا به چالش‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه است. کارشناسان معتقدند؛ این رویداد می تواند  فرصتی بی‌نظیر برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و پاسخ به مطالبات مردم استان به شمار ‌آید تا در راستای  تجربه و شناخت وی از شرایط و نیازهای محلی، فرصتی برای بهبود زیرساخت، رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست و ایجاد فرصت‌های شغلی و ...  در استان فراهم شود که در نهایت به همبستگی اجتماعی و افزایش اعتماد مردم به نظام اداری استان تبدیل شود.

انتخاب استانداری از جنس مردم

به گزارش «پیام عسلویه»، استان بوشهر با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص و برخورداری از منابع غنی انرژی اعم از پتروشیمی، نفت، گاز و دیگر ظرفیت های بالا در بخش گردشگری، دریایی و ... به نظر اکثر تحلیلگران نیازمند مدیری مقتدر و آشنا به مسائل و چالش های بومی است تا با نگرشی دقیق و راهبردی به حل مشکلات این استان بپردازد. انتخاب ارسلان زارع با توجه به بومی بودن وی و آشنایی او با فرهنگ، نیازها و اولویت‌های مردم بوشهر گزینه ای مطلوب به نظر می رسد تا تصمیمات مدیریتی را با توجه به نیازهای واقعی مردم اجرا کند. به گمان اکثریت، زارع از جنس مردم این استان است و بهتر می‌تواند مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم را درک کند و در جهت حل آن‌ها باشد.

 

خروج از خط انتخاب غیربومیان برای ساختمان قرمز

زارع با توجه به درخواست های گسترده برای انتصاب «استانداری بومی» در بوشهر و واکنش منفی به «گزینه های ضعیف غیربومی» مورد توجه وزارت کشور و دولت قرار گرفت و سرانجام سکان ساختمان سرخ خیابان سنگی بوشهر را برعهده گرفت. او سوابق معاونت فرمانداری دشتی و فرماندار دیّر در دولت خاتمی، فرماندار دشتستان، معاونت سیاسی استانداری گیلان و استانداری گیلان در دولت روحانی را در پرونده خود دارد. با توجه به سوابق مدیریتی زارع به نظر می رسد برخلاف اکثر استانداران پیشین که بوشهر را سکوی پرتاب خود به سِمت های بالاتر کردند، این بار بوشهر در تعاملی همه جانبه مردم با استاندار بومی، به پشتوانه چهره توانمند اجرایی و مردم، فرصت رشدی مضاعف در عرصه های مختلف را یافته است تا میراثی ماندگار از خود در این حوزه برجای گذارد. از این رو، به نظر می رسد؛ چالش های ریز و درشت استان بوشهر با انتخاب یک «بومی مقبول و توانمند» در جایگاه استانداری، گزینه ای مناسب را  در میان فرزندان کارآزموده و برومند این استان یافته  که می توان با اتکاء به آن توسعه همه جانبه در استان بوشهر را به تصویر کشاند.

نشانی از دولت پاسخگو به خواست بومیان

انتخاب ارسلان زارع به عنوان استاندار استان بوشهر، با توجه به جامع شرایط وی، فرصتی ارزشمند برای بوشهر فراهم می‌کند. انتخاب وی علی‌رغم چالش‌های فراوان و تلاش برخی از گروه‌ها برای هدایت افراد غیربومی و احتمالاً ناکارآمد، می‌تواند به عنوان نمادی از اهتمام دولت چهاردهم به مطالبات مردمی تلقی شود و نقطه پایانی باشد بر نارضایتی ها اکثریت مردم بوشهر نسبت به انتصاب‌های غیربومی و ناکارآمد که آشنایی کافی با فرهنگ، مشکلات و ساختارهای استان را نداشتند و کارنامه ای درخور نیز از خود برجای نگذاشتند. انتصاب زارع، که از بطن مردم این منطقه برخاسته و با اولویت‌ها و نیازهای بوشهر آشناست، نشان می‌دهد که دولت به نظرات و مطالب مردم اهمیت می‌دهد و در جستجو برای انتخاب‌های مناسب، پاسخگوست.

ظرفیت های فراموش شده بوشهر

بر اساس این گزارش؛ حضور ارسالن زارع  امیدهای بسیاری برای مردم منطقه ایجاد کرده است تا بتوانند در سایه حضور یک استاندار بومی و حمایت های مردمی، برمشکلات موجود در این استان غلبه کنند. بوشهر از ظرفیت‌های گردشگری فراوانی است؛ از بناهای تاریخی و معماری قدیمی تا سواحل خلیج فارس و فرهنگ غنی بوشهری. با این حال، به دلیل دلایل زیرساخت‌ها و عدم حمایت‌های کافی، صنعت گردشگری بوشهر آن‌چنان که باید رونق نگرفته باشد. انتصاب یک استاندار بومی با آگاهی از این ظرفیت‌ها می‌تواند استان به رشد صنعت گردشگری در کمک کند. استاندار جدید می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های گردشگری، جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و برنامه‌ریزی برای ایجاد فرصت‌های شغلی مرتبط با گردشگری بپردازد. همچنین، این امکان وجود دارد که با استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی و ترویجی، بوشهر را به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب در سطح ملی و بین‌المللی معرفی کند.

 

توسعه خدمات بهداشتی، آموزشی، اشتغال و...

بخش قابل‌توجهی از جمعیت استان بوشهر در روستاها و مناطق کم‌تر توسعه‌یافته زندگی می‌کنند. این مناطق نیازمند توسعه در زیرساخت‌هایی مانند راه‌ها، برق، بهداشت و آموزش هستند. ارسلان زارع به‌عنوان فرد بومی احتمالاً نسبت به این چالش‌ها برنامه‌ریزی بیشتری دارد و می‌تواند برای کاهش نابرابری‌های مناطق و بهبود وضعیت زندگی در روستاها و شهرهای کوچک اجرا شود. با تقویت خدمات بهداشتی، آموزشی و توسعه اقتصادی در این مناطق، می‌توانم به بهبود وضعیت سلامت اجتماعی و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها کمک کنم. همچنین یکی از نیازهای اساسی استان بوشهر، توجه به مسائل جوانان، به ویژه در حوزه  کارآفرینی است. با توجه به اینکه استان بوشهر دارای امکانات اقتصادی بالقوه‌ای است، ایجاد فرصت‌های شغلی و حمایت از استارتاپ‌ها و کارآفرینی می‌تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی استان داشته باشد. از این رو می توان امید داشت تا  با ایجاد بسترهای مناسب و حمایت از جوانان استان، آنها را به سمت فعالیت‌های مولد و کارآفرینی سوق دهد. او می‌تواند از طریق حمایت‌های مالی، آموزشی و فراهم‌سازی فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای جوانان خلق کرد. بعلاوه شفافیت در سیستم اداری و جلوگیری از رانت خواری، از جمله مسائلی است که می‌تواند عملکرد دستگاه‌های اجرایی کمک کند. استان بومی که خود را از نزدیک با مشکلات و نیازهای مردم آشناست، می‌توان کرد تا با افزایش شفافیت در روندها و کاهش فساد، اعتماد مردم به سیستم دولتی را تقویت کند. زارع می‌‌تواند با استفاده از سازوکارهای نظارتی کارآمد و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، جلوگیری از سوءاستفاده‌های عمومی از منابع و به بهبود عملکرد ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان کمک نماید.

کلیدواژه

استاندار بوشهر

ارسلان زارع

توسعه

ارسال نظرات

captcha