اقتصاد / شناسه خبر: 181618 / تاریخ انتشار : 1403/6/23 17:31
|
پیام عسلویه از تعامل همه جانبه مسئولان در مقابله با صیادان غیرقانونی بوشهر گزارش می دهد

اتمام حجت برای غارتگران منابع آبزی جنوب/ خط ونشان برای صیادان غیرقانونی ترال و پرساین بوشهر

صید غیرقانونی در استان‌های جنوبی ایران، به ویژه در استان‌های هرمزگان و بوشهردر حال تبدیل به یک بحران جدی وملی است که نه تنها منجر تهدید حیا

بوشهری ها /  صید غیرقانونی در استان‌های جنوبی ایران، به ویژه در استان‌های هرمزگان و بوشهردر حال تبدیل به یک بحران جدی وملی است که نه تنها منجر تهدید حیات ماهیان وجانوران آبزی در آبهای خلیج فارس می شود، بلکه خطرات قابل توجهی برای اکوسیستم‌های دریایی و بقای آبزیان را ایجاد کرده است که حاصل صید غیرقانونی به روش‌های نادرست و با هدف صید ساردینه و برخی از گونه های آبزی است که ممنوع اعلام شده و باعث نابودی زیست بوم‌های دریایی می شود. از این رو مسئولان ذیربط در استان بوشهر مصمم شدند تا با ابزار قانونی و تنبیهی مانع از استمرار تخریب اکوسیستم منطقه و صید آبزیان در منطقه شوند.

 

ابزار صیادان متخلف توقیف می شود

یونس باربرز فرماندار دیر در گفت و گو با «پیام عسلویه »، در این باره گفت: صیادان غیرقانونی در آبهای استان بوشهر با صید دفره ای و ترال به راستی حیات آبزیان را با خطر جدی مواجه ساخته است، این افراد شب ها به صورت غیرمجاز با توری به وسعت حدوداً 500 تا 1000 متر وارتفاع 30 متری به طور کامل همه موجودات آبزی را تا حدود 20 تن در منطقه را صید می کنند که البته به دلیل محدودیت در حمل و جمع آوری آنها، بیش از نیمی از این ماهی ها تلف می شوند. او ادامه داد: صید ماهی دفره ای وترال که خارج از فصل مجاز صورت می گیرد از جمله چالش‌های اصلی در حوزه شیلات و صید در استان بوشهر محسوب می شود که تاکنون، با وجود تلاش‌های صورت گرفته از سوی اداره شیلات، مرزبانی و... هنوز اقدامی جدی در این خصوص به عمل نیامده است. از این رو جلسه‌ای با حضور رئیس دادگستری کل استان، مدیرکل شیلات استان و فرمانداران دیر، کنگان و عسلویه برگزار شد و با توجه به ضرورت اهتمام به این معضل و رفع آن به صورت جدی، مقرر شد با نظارت و قوانین جدی ومحکم در منطقه، افزایش تعداد گشت‌های دریایی، مجهزشدن مأموران به تجهیزات لازم برای مقابله با صیادان غیرقانونی و درنظرگرفتن مجازات‌های سنگین برای صیادان خاطی و... با صیادان غیرقانونی مبارزه جدی صورت گیرد. او افزود:  در این راستا همزمان با پایان فصل صید قانونی، تجهیزات صیادی به طور دقیق مورد بازرسی قرار می گیرد  تا از ابزارهای غیرقانونی استفاده نشود و در صورت مشاهده هرگونه صید غیرقانونی، علاوه بر جرایم نقدی و غیرنقدی، تمام ابزار صید خاطیان توقیف خواهد شد واجازه صید نیز معلق می‌شود. باربرز در ادامه  آموزش و آگاهی‌بخشی به صیادان و جوامع محلی را از دیگر تصمیمات جلسه برگزار شده با حضور مسئولان مناطق دیر، عسلویه و کنگان ذکر و خاطرنشان کرد:  آموزش در زمینه اهمیت منابع دریایی و آگاهی بخشی از ضرر و زیان ها ی این نوع صید ها (ترال، دفره ای و...) در آینده نزدیک برای منطقه، قطعاً به افزایش فشار افکار عمومی وکاهش حضور صیادان قانونی منتهی خواهد شد.

 

عزم یکپارچه برای مقابله با صیادان متخلف

احمدپور فرماندار عسلویه نیز دراین خصوص به «پیام عسلویه» گفت: حضور صیادان غیرقانونی از دیرباز بیشتر درمنطقه وجود داشته که مشکلات زیادی برای این منطقه ایجاد کرده است، از این رو در جلسه ای که با حضور برخی از مسئولان ذیصلاح در سه شهر دیر، عسلویه و کنگان برگزار کردیم بر افزایش نظارت و برخورد جدی با آنها تاکید شد. او اضافه کرد: بر اساس جلسه مشترک برگزار شده فی مابین فرمانداران منطقه، مقرر شد که با جلسه ای که با صیادان برگزار می شود بر ممنوعیت صید ترال و دفره در منطقه به ویژه در منطقه دیر تاکید شود و نسبت به جرایم و ابزارهای تنبیهی در صورت تخلف هشدارهای لازم داده شد.

 

تشکیل کمیته ای برای افزایش نظارت بر آب های منطقه

عقیل امینی مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز در گفت وگو با خبرنگار «پیام عسلویه» در این باره گفت: حضور صیادان غیرمجاز و صید آبزیان از کف آب‌های منطقه نگرانی‌هایی را ایجاد کرد که به دنبال آن جلساتی با حضور مسئولان ذیربط در این منطقه ایجاد شد که بر اساس آن مصوباتی قطعی و جدی به منظور ممنوعیت صید ترال و محاصره ای صادر شد وهمچنین مقرر شد کمیته ای برای افزایش نظارت بر آب های منطقه تشکیل شود تا از این پس دیگر شاهد اینگونه صیدها و پدیده شوم ومخرب ونابودگر نباشیم تا علاوه بر حفظ اکوسیستم منطقه، از انفال مربوط به نسل آینده نیز محافظت به عمل آید. او افزود: این نوع صید باعث جارو زدن دریا از کف تا سطح می‌شود و خسارت زیادی به آبزیان خلیج فارس می‌زند که مهمترین اجزای تأثیرگذار صید ترال تخته‌های آن هستند که می‌توانند با چندین تن وزن شیارهای عمیقی در کف دریا ایجاد کند. امینی اضافه کرد: روزی صیادان بومی درحال نابودی است، روز به روز نان سفره آنان کمتر می‌شود و ماهیگیران نگران وضعیت موجود هستند، چون ادامه این روند سبب جارو کردن ماهی در بازار می‌شود. بسیاری از گونه‌های ماهی که سال‌های گذشته به وفور در دریا صید می‌شد اکنون منقرض شده است و غارت ماهیان دریایی رزق و روزی صیادان قانونمند و بومی و ساکنان مرزی از صیادان گرفته است.

 

اِعمال نظارت قانونی و مقابله ای از 25 شهریور ماه

وی با بیان اینکه صید میگو در مرداد ماه هر سال در محدوده زمانی مشخص به صورت ترال از کف با رعایت قوانین و مقرراتی انجام می شود گفت: صید ترال کف فقط به مدت 40 روز با نظارت مسئولان ذیربط مجاز است، اما برخی از صیادان غیرمجاز همچنان به روش های ممنوع اقدام به صید محاصره ای و ترال می کنند، از این رولازم دانسته شده تا این بار به طور جدی با متخلفان در این زمینه برخورد قاطع به عمل آید. به گفته این مقام مسئول زمان مجاز صید میگو تا پایان روز 25 شهریور ماه سال جاری انجام خواهد شد و بعد از آن دیگر هیچ صیادی مجاز به حضور با ابزار صیادی به صورت ترال یا دیگر گونه های غیرمجاز نخواهد بود و در صورت مشاهده بر اساس اعلام رئیس کل دادگستری تمام ابزار صیادی متخلفان ضبط و جریمه های سختی نیز برای صیادان غیرقانونی اِعمال خواهد شد.

 

خط و نشان رئیس کل دادگستری استان بوشهر برای متخلفان

بر اساس این گزارش، مهدی مهرانگیز رئیس کل دادگستری استان بوشهر نیزدر این باره اظهار کرد: به منظور برخورد با صید غیرمجاز پرساین این پدیده غیرقانونی، شوم و مخرب و نابودکننده منابع دریا و صیانت و حفاظت از انفال مربوط به نسل آینده مصوباتی تدوین شده است که در صورت وجود آرای متفاوت در زمینه ضبط شناور در سطح استان، مستندات جمع‌آوری و جهت صدور رای وحدت رویه به دیوان عالی کشور ارسال شود.  همچنین اتاق اصناف نیز باید نسبت به نظارت بر کارگاه‌های تولید قایق اقدام لازم به عمل آورد و از تولید قایق بدون مجوز شیلات خودداری کند. علاوه بر این عزم جدی یگان حفاظت منابع آبزی استان بوشهر در برخورد قاطع با صید غیرمجاز ساردین/«پرساین»؛ صیدی خطرناک برای از بین بردن گونه های آبزیان خلیج فارس قرار گرفته است .

 

پایان تهدید زندگی صیادان محلی توسط متخلفان

بر این اساس سرهنگ سید عبدالکریم غلامی فرمانده یگان حفاظت از منابع آبزیان شیلات استان بوشهر نیز با تاکید بر هرگونه قانونگریزی در این خصوص گفت: با هر نوع قانون گریزی که بخواهد بدون مجوز اقدام به صید به شکل محاصره ای یا پرساین کند مقابله جدی انجام می شود.چرا که معیشت هزاران نفر در مناطق ساحلی استان بوشهر به دریا مرتبط است و با توجه به این که ماهی ساردین در تامین غذای ماهیان استخوانی و پستانداران دریایی و حتی پرندگان آبزی به عنوان یک زنجیره حیات دریایی اثرگذار است هر گونه تخریب زیستگاه و ذخایر این موجود ارزشمند می تواند توازن حیات سایر ماهیان نیز به خطر بیاندازد. از بین رفتن توازن حیات زندگی آبزیان می تواند بر زندگی چند ۱۰ هزار صیاد محلی که از طریق دریا ارتزاق و معیشت دارند نیز خطرآفرین شود.قطعاً نقش صیادان دلسوز محلی برای پاسداشت و حفاظت از منابع و ذخایر دریا ستودنی است و سعی ما نیز این است که با استفاده از این پتانسیل و ظرفیت برای نظم بخشی به حیات و اکوسیستم دریایی تلاش کنیم. در این مسیر از توان سایر نیروهای نظامی و انتظامی نیز بهره برده و با صیادان فاقد مجوز در چارچوب قانون و بدون اغماض برخورد می شود./ روزنامه پیام عسلویه

کلیدواژه

صید پرساین

صید ترال

یونس بابرز

ارسال نظرات

captcha
دانشگاه