بوشهری ها / پیام عسلویه | صدیقه بهزادپور : خبر سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور دولت چهاردهم به همراه جمعی از اعضای هیئت دولت، از جمله وزرای نفت، کار و...به استان بوشهر در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه های کشوری و استانی قرار گرفته است . اهمیت استان بوشهر و منابع غنی انرژی، گردشگری، دریایی و ... و قرارگرفتن عسلویه به عنوان قلب انرژی ایران در آن و همچنین ضرورت توجه جدی به این منطقه همزمان با گسترش بحران تامین انرژی و ... در کشور باعث شده تا نگاه های بیشتری معطوف این سفر شود، به خصوص که پیش از این نیز وعده خبرهای خوش از سوی سخنگوی دولت نیز در خصوص انرژی و... به مردم داده شد که گویا قرار است در این سفر از زبان وزیر نفت به مردم اطلاع داده شود. بنا بر اخبار رسمی وغیررسمی، در این سفر، مسائل کلیدی استان از جمله توسعه زیرساختهای انرژی و پروژههای عمرانی، راه های افزایش تولید از میادین و ... از جمله مواردی است که پیش از این سفر درباره آن صحبت شده همگان نیز در انتظار شنیدن خبرهای خوش در خصوص افزایش ظرفیت تولید و بهرهبرداری از منابع نفت و گاز و البته دیگر وعده هایی که هنوز از آنها پرده برداری نشده است را دارند. بسیاری از کارشناسان بر این باورهستند؛ انتظار میرود این سفر زمینهساز تسریع اجرای پروژههای ملی و تقویت جایگاه بوشهر در حوزه انرژی کشور باشد. پیام عسلویه در گفت و گویی با شیخ موسی احمدی نماینده مجلس دوازدهم به اهم موضوعات مهمی که احتمالاً از سوی رئیس جمهور در این سفر به آنها خواهد پرداخت را مورد بررسی قرار داده است که در ذیل آن را مشاهده می کنید.
-
تقویت راه های ارتباطی در استان بوشهر به شهرها و استانهای همجوار، یکی از چالشهایی است که علاوه بر طولانی شدن راهها در مسیرهای غیراستاندارد، باعث ایجاد تصادفات و تلفات مالی وجانی بسیاری می شود. از این رو تقویت زیرساختهای راه های ارتباطی از جمله مطالبات همیشگی مردم این استان به شمار می آید که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است. آیا امیدی به رفع این چالش در سفر در پیش روی رئیس جمهور وجود دارد؟
-
اهمیت تقویت زیرساختها و راههای ارتباطی در استان بوشهر از جمله مطالبات همیشگی مردم به شمار می آید که نیازمند توجه همه جانبه مسئولان در حوزه های مختلف می باشد. بدیهی است؛ بهبود زیرساختها، به ویژه در حوزه حمل و نقل، میتواند تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی استان داشته باشد. بعلاوه راههای ارتباطی مناسب نه تنها به تسهیل حمل و نقل کالا و خدمات کمک میکند، بلکه میتواند به جذب سرمایهگذاری و توسعه گردشگری نیز منجر شود. با توجه به موقعیت جغرافیایی بوشهر و دسترسی به دریا، تقویت زیرساختهای دریایی و بندری نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. لذا امیدواریهایی ایجاد شده است که با توجه به سفر رئیسجمهور و برنامههای دولت، اعتبارات و منابع لازم برای بهبود زیرساختها تخصیص یابد و پروژههای نیمهتمام در این زمینه تسریع شود قطعاً با تقویت زیرساختها و راههای ارتباطی میتوان به عنوان یک عامل کلیدی در رشد و توسعه استان بوشهر و بهبود کیفیت زندگی مردم این منطقه عمل کند. در زمینه توجه به زیرساختها در حوزه راه وجاده رایزنی ها و صحبتهای بسیاری صورت گرفت. یکی از اولویتهای مهم در این راستا، بهبود به جاده بوشهر - دیر است که پیشنهادات خوبی برای تأمین اعتبارات آن مطرح شده است. همچنین درباره دوبانده کردن مسیر جم – فیروزآباد – شیراز نیز در دستور کار قرار دارد و برای آن اعتباری در نظر گرفته شده که باید منتظر تصویب نهایی آن باشیم. علاوه بر این مشکلات جادهای در منطقه جاشک نیز ا زجمله دیگر مشکلات در این بخش به شمار می آید و این مسیر به معضلی جدی تبدیل شده است و قولهایی برای تأمین اعتبار و رفع این مشکل داده شده است. امیدواریم این وعدهها بهزودی عملیاتی شوند.
-
آیا می توان در سفر پیش روی رئیس جمهور به استان بوشهر، در انتظار اجرای پروژه های جدید بود؟
-
قطعاً دولت آقای پزشکیان با توجه به مشکلات اقتصادی وتحریم ها و... با چالش های بسیاری برای اعلام و تعیین پروژه های جدید روبروست، اما امید است با همکاری و هماهنگی بین قوای سهگانه کشور برای تحقق اهداف اقتصادی، ... با تعامل و همافزایی بتوان به توسعه پایدار و بهبود وضعیت معیشتی مردم بومی دست یافت. امیدواریم که با توجه به سفر رئیسجمهور و اعلام برنامههای دولت، پروژه هایی که پیش از این مشخص واعتباراتی به آنها تخصیص یافته بود، تسریع وتسهیل شوند و منابع لازم برای بهبود زیرساختها تخصیص یابد و پروژههای نیمهتمام در این زمینه تسریع شود. قطعاً در این میان ضرورت همکاری و هماهنگی بین قوای سهگانه کشور برای تحقق این اهداف مورد تاکید است و دسترسی به اهداف، با تعامل و همافزایی عملیاتی خواهد شد و می توان به توسعه پایدار و بهبود وضعیت معیشتی مردم بومی خوش بین بود.
-
کیفیت نامطلوب خدمات درمانی در استان بوشهر به ویژه شهرهای صنعتی آن مانند عسلویه و... با وجود روند رو به افزایش آلاینده های زیست محیطی و هوا، از جمله مواردی است که مطالبه گری فراوانی در این خصوص در کشور وجود دارد، اما تاکنون به طور جدی به آن توجه نشده است. آیا در مذاکرات مجلس با دولت پیش از انجام سفر به استان، رایزنی های ویژه ای صورت گرفته است تا به این مهم به طور جدی تری پرداخته شود؟
-
رسیدگی به مسائل بهداشت و درمان از جمله اولویت های مجلس و دولت بوده است و از این رو سعی شده تا با تخصیص منابع و اعتبارات لازم به آنها سطح سلامت و بهداشت مردم را در این استان ارتقاء داد. با توجه به جمعیت و نیازهای بهداشتی و درمانی این مناطق، ضروری است که زیرساختهای بهداشتی بهبود یابد و خدمات درمانی به صورت مطلوبتری ارائه شود. کمبودها در حوزه بهداشت و درمان میتواند تأثیر منفی بر کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی داشته باشد. علاوه بر این جذب پزشکان و کادر درمانی متخصص در این مناطق با توجه به شرایط خاص عسلویه و کنگان و...از اهمیت خاصی برخوردار است و باید شرایط مناسبی برای کار و زندگی پزشکان فراهم شود تا بتوانند به ارائه خدمات بهتری بپردازند. با توجه به سفر رئیسجمهور و برنامههای دولت، امیدواری هایی برای تخصیص منابع لازم برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان وجود دارد و دراین راستا پیش از سفر رئیس جمهور صحبت هایی نیز شده است و امید است خشهایی از این حوزه که دارای کد و ردیف بودجه هستند مورد بررسی قرار گرفته و قرار است اعتبارات خوبی برای توسعه خدمات درمانی در نظر گرفته شود. تقویت آموزش و پرورش نیز از جمله دیگر پارامترهایی به شمار می آید که البته پیش از این نیز تاکنون اقدمات مناسبی در این زمینه صورت گرفته است. از جمله اینکه؛ تاکنون ۱۹۰ میلیارد تومان برای ساخت ۲۹ مدرسه در چهار شهرستان تخصیص یافته است. این اقدامات میتواند تحولی مثبت در آموزش و پرورش منطقه ایجاد کند و کیفیت آموزشی را بهبود بخشد.
-
افزایش تولید یکی از خبرهایی است که به گمان رسانه ها، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز از آن به عنوان خبر خوش دولت یاد کرد. آیا در این سفر دولت وعده یا خبرهای خوشی در حوزه نفت و انرژی نیز برای مردم به همراه خواهد داشت که کام همگان را در آستانه عید شیرین سازد؟
-
البته بر اساس توافقات اخلاقی صورت گرفته فی مابین دولت ومجلس قرار شده است که محتوای خبرهای خوش دولت در این سفر را وزراء و شخص رئیس جمهور اطلاع رسانی کنند، اما در مجموع بر اساس صحبت های صورت گرفته، وزیر نفت در سفر به استان بوشهر از اقدامات مهمی پردهبرداری خواهد کرد. افزایش ظرفیت تولید، مهار فلرها و فشار افزایی از جمله برنامههای مورد نظر است. سیاست کلی ما افزایش تولید در میادین پارس جنوبی و فعالسازی بیشتر آنهاست. اما آنچه اهمیت دارد مدیریت مصرف انرژی است. بدون فرهنگسازی و برنامهریزی دقیق، حتی با افزایش تولید نیز با مشکلات بسیاری در تأمین نیازهای کشور مواجه خواهیم بود. درنهایت امیدواریم این سفر بتواند تحولات مثبتی را در بخشهای مختلف استان به همراه داشته باشد و قطعاً عامل سازنده بین مسئولان محلی و دولت میتواند منجر به تحقق پیشنهادات و پروژههایی شود که مردم سالهاست انتظار آن را دارند. امیدواریم با پیگیریهای مستمر و همکاری همهجانبه، بوشهر به جایگاه شایسته خود در توسعه کشور دست یابد. از این رو این سفر فرصتی ارزشمند برای استان بوشهر به شمار میرود و مردم این منطقه منتظرند که با تحقق وعدهها و اجرای پروژههای مهم، طعم توسعه و پیشرفت را در زندگی خود احساس کنند.