اقتصاد / شناسه خبر: 182602 / تاریخ انتشار : 1404/4/10 18:02
|
درصد اشتغال هتل های بوشهر پس از جنگ به صفر رسیده است؛

خطر ورشکستگی هتل‌های بوشهر

بوشهریها|در زمان جنگ، هتل‌ها ممکن است با چالش‌ها و تغییرات متعددی روبرو شوند. در حالی که برخی از هتل‌ها ممکن است به دلیل کاهش تقاضا و مسافرت‌های محدود با کاهش درآمد و ضریب اشغال مواجه شوند برخی دیگر ممکن است نقش مهمی در اسکان اضطراری، پشتیبانی از نیروهای نظامی و امدادرسانی ایفا کنند.

بوشهری ها /احسان انصاری/ روزنامه نگار/ در زمان جنگ، هتل‌ها ممکن است با چالش‌ها و تغییرات متعددی روبرو شوند. در حالی که برخی از هتل‌ها ممکن است به دلیل کاهش تقاضا و مسافرت‌های محدود با کاهش درآمد و ضریب اشغال مواجه شوند برخی دیگر ممکن است نقش مهمی در اسکان اضطراری، پشتیبانی از نیروهای نظامی و امدادرسانی ایفا کنند. در این شرایط هتل‌ها ممکن است به مکان‌هایی برای اسکان موقت افراد آواره، اسکان نیروهای امدادی و یا ارائه خدمات پشتیبانی به مناطق جنگی تبدیل شوند.

با این وجود وضعیت هتل های بوشهر پس از جنگ در شرایط بحرانی قرار گرفته و از ابتدای جنگ ۱۲روزه اخیر درصد اشتغال تمامی هتل های استان بوشهر به صفر رسیده و مسئولین استانی و کشوری باید نگاه ویژه به این موضوع مهم داشته باشند.این وضعیت نه تنها به ورشکستکی سرمایه گذاران در بخش هتل ها و مهمانپذیرها می شود بلکه باعث ریزش اشتغال کار کارکنان و کارگران هتلها و تعدیل آنها نیز می گردد.

ورشکستگی هتل‌ها در بوشهر نیز می‌تواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی مهمی داشته باشد. این موضوع می‌تواند به از دست رفتن شغل، کاهش درآمد دولت از طریق مالیات، و کاهش فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با صنعت گردشگری منجر شود. همچنین، ورشکستگی هتل‌ها می‌تواند به کاهش اعتماد به صنعت گردشگری و سرمایه‌گذاری در این بخش منجر شود.

نکته دیگر اینکه دامنه وضع نامساعد درآمدی هتل‌ها در بوشهر باعث شده که مدیران این مراکز اقامتی از سویی پروژه تعدیل نیرو و هزینه‌ها را پی بگیرند و از سوی دیگر با کاستن از ستاره‌های خود و فعالیت به عنوان هتل‌های سه‌ ستاره یا با درجات کیفی پایین‌تر، هزینه‌های مالیاتی خود را کاهش دهند.

ساده‌ترین کاری هم که مدیران هتل ها برای کاهش هزینه‌ها اعمال می‌ کنند کم کردن تعداد نیروی انسانی است و بلافاصله با کاهش نیروی انسانی چندین خانواده دچار معضل می‌شوند. مسلما وقتی یک نیروی کاری از یک حوزه کاری اخراج شود باید دنبال کار جدید بگردد و این بی‌ثباتی کار که در صنعت گردشگری کشور رواج پیدا کرده است منجر به آن می‌شود که بسیاری گردشگری را مقصد امنی برای اشتغال خود ندانند و حاضر نشوند به این صنعت بازگردند.

این در حالی است که مشکل اصلی و ریشه‌ای صنعت گردشگری همین کمبود نیروی انسانی کارآمد و متخصص است. درواقع در شرایط موجود، نیروی انسانی که از همه جا رانده و مانده شده و هیچ کجا کاری پیدا نمی‌کند وارد صنعت گردشگری می‌شود و در هتل‌ها اشتغال پیدا می‌کند. حالا همین نیرو هم دارد از گردونه کار خارج می‌شود و نهایتا هتل‌ها با کمترین نیروی ممکن خدمات ارائه می‌دهند.

کارشناسان و مسوولان در مورد کاهش کیفیت سفر در بین مردم اتفاق نظر دارند اما کارشناسان گردشگری بر این باورند که شکاف در کیفیت سفر دهک های بالا با دهک های متوسط و پایین در حال بیشتر شدن است و این حجم از سفر قشر متوسط نه تنها در بهبود اقتصاد گردشگری در کشور موثر نیست بلکه عده بسیاری از مردم را به سمت چادر خوابی و مدرسه خوابی در سفرها سوق می دهد.

اتفاق دیگری که در این زمینه رخ داده فروش هتل ها بوده است.در هفته‌های اخیر فایل‌های فروش چند ده میلیارد تومانی مربوط به هتل‌های در حال کار به شکل قابل‌ توجهی افزایش پیدا کرده است. در این گزارش‌ها، نبود مسافر داخلی و توریست خارجی برای اقامت در هتل‌ها به‌خصوص در استان‌های پرسفر مانند بوشهر، باعث تشکیل موج فروش هتل ازسوی هتل‌ داران شده است که هتل‌داران حتی حاضر شدند بلافاصله بعد از فروش، محل را برای مدتی اجاره کنند تا به خریدار امتیاز دهند.

وقتی تمامی کشورها به صنعت توریست و گردشگری خود اهمیت فوق العاده زیادی می ‌دهند و برای جذب توریست از هیچ اقدام و تلاشی دریغ نمی‌کنند، این موضوع سبب می ‌شود تا هتلداری در ایران کمی سخت ‌تر و چالش برانگیزتر باشد.بنابراین برای اینکه بتوانند با بهترین و با کیفیت ‌ترین هتل‌ های دنیا رقابت کرده و در جلب رضایت مشتریان خود موفق عمل کنند، می بایست با مشکلات و موانع زیادی دست و پنجه نرم کنند.

کلیدواژه

جنگ

استان بوشهر

ارسال نظرات

captcha
کاریکاتور هفته
روزنامه پیام عسلویه
روزنامه رویداد پارس
پارس جنوبی