بوشهری ها / احسان انصاری: در حالی که براساس اظهارات قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور استانداران مناطق مختلف تا پایان شهریور ماه معرفی خواهند شد این روزها بازار گمانه زنی ها درباره استاندار جدید بوشهر افزایش پیدا کرده و اسامی جدیدی به عنوان گزینه های استانداری بوشهر مطرح شده اند.
براساس آخرین اخبار منتشر شده در این زمینه ستاد مردمی حامیان پزشکیان در استان بوشهر که در ایام انتخابات با مدیریت سیدمحمدمهدی پورفاطمی فعالیت می کرد، گزینه های پیشنهادی اش برای استانداری بوشهر را اعلام کرده است. این ستاد طی نامه ای علاوه بر پورفاطمی،غلامرضا اسکندری، سکینه الماسی، عباس برزگرزاده، عادل دهدشتی، اکبر روشن ضمیر، ارسلان زارع و عبدالمجید مصلح را برای استانداری مطرح کرده است.
سید محمدمهدی پورفاطمی روحانی اصلاح طلب میانهرو در استان بوشهر است. وی در چهار دوره متوالی ششم، هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ دشتی و تنگستان نماینده بود که در کاندیداتوری دوره دهم و یازدهم رد صلاحیت شد.ستاد حامیان پزشکیان در بوشهر وی را گزینه اصلی خود برای استانداری بوشهر معرفی کرده است.
سکینه الماسی نماینده سابق علسویه در مجلس دهم دیگر گزینه جدی استانداری بوشهر است و اگر دولت پزشکیان قصد داشته باشد رویکرد استفاده از زنان را در مدیریت میانی نیز ادامه بدهد شانس الماسی برای استانداری بوشهر زیاد خواهد بود.
اکبر روشن ضمیر مدیرکل سابق توسعه منابع انسانی وزارت کشور دیگر گزینه استانداری بوشهر است که نامش این روزها مطرح شده است.
ارسلان زارع استاندار گیلان در دولت حسن روحانی دیگر گزینه استانداری بوشهر در دولت چهاردهم به شمار می رود.معاونت فرمانداری شهرستان دشتی، فرمانداری شهرستان دیر به مدت ۴ سال و فرمانداری شهرستان دشتستان به مدت ۵ سال از جمله سوابق مدیریت اجرایی و سیاسی ارسلان زارع است. وی متولد شهرستان دشتی در استان بوشهر است.
نکته مهم در این زمینه اینکه درصورت اصرار وزارت کشور بر رویکرد انتصاب استانداران غیربومی، باید منتظر تبادل چهره هایی از بوشهر و خوزستان در استانداری بود. گویا مصطفی سالاری استاندار اسبق بوشهر برای استانداری خوزستان و سید شریف حسینی نماینده اسبق اهواز برای استانداری بوشهر موردنظر است.
سالاری در دولت یازدهم در فاصله سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ استاندار بوشهر بود. در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم، از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ به سمت استاندار گیلان منصوب شد و پس از آن به عنوان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی فعالیت میکرد. طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان، اجرای نسخه الکترونیک و همچنین ارائه خدمات برخط سازمان تأمین اجتماعی در دوره وی اجرایی گردید.
سید شریف حسینی اما در دولت دوازدهم، بعنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور حقوقی، مجلس و استانها فعالیت میکرد. او پیشتر مدیرکل حسابرسی و امور مجامع وزارت نفت بود.در ادوار هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی بعنوان نماینده اهواز، از استان خوزستان، در مجلس حضور داشت و از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی محسوب میشد.
پزشکیان اما در حالی که در ادوار مختلف دولتها، سپردن سکان استانداریها به نیروهای بازمانده از مدیریتهای بالادستی و وزارتخانهها روال اساسی و جدی بوده است اما از نگاه نو به انتخاب استانداران سخن می گوید: « استانداران و فرمانداران براساس شاخص های علمی انتخاب میشوند. نباید افرادی که شاخصهای کارشناسی ندارند به عنوان گزینه برای استانداری یا فرمانداری معرفی شوند...ملاک و معیار ما در تعیین استانداران، توانمندی، شایستگی و تخصص است نه داشتن روابط یا وابستگیهای جناحی».
مومنی وزیر کشور هم در این زمینه گفته است: در انتصابات قطعاً گزینه شایستهسالاری را در اولویت قرار خواهم داد و مشورت با نمایندگان را در دستور کار خود قرار میدهم و اصل بر این نیست که همه فرمانداران و استانداران تغییر کنند و کسانی که بهخوبی کار میکنند در جایگاه خود باقی خواهند ماند.رئیسجمهور معیارها و شاخصهایی را به بنده اعلام کردند و تأکید داشتند که اگر فردی چنین شاخصههایی را داشت بهعنوان گزینه استانداری یا فرمانداری معرفی شود و افراد فعلی نیز اگر دارای مشخصه مذکور بودند در جایگاه خود ابقاء شوند».
همه این ها شاید اتفاقی نو و امیدوار کننده در انتخاب مدیران میانی جامعه ای باشد که نیاز شدید به کار علمی و تخصصی و البته جامعه شناسانه دارد.