فرهنگ / شناسه خبر: 181703 / تاریخ انتشار : 1403/8/9 12:41
|
گفتگو با یوسف صفری فعال فرهنگی شهرستان عسلویه و موسس کتابخانه روستایی سهمو شمالی

کتابخانه ای به وسعت دنیا

راه اندازی یک کتابخانه کوچک در دل یکی از روستاهای شهر صنعتی عسلویه به همت یک فعال اجتماعی دستمایه گزارشی شد که فقط به موضوع ساخت این کتابخانه مربوط نمی شود

بوشهری ها / راه اندازی یک کتابخانه کوچک در دل یکی از روستاهای شهر صنعتی عسلویه به همت یک فعال اجتماعی دستمایه گزارشی شد که فقط به موضوع ساخت این کتابخانه مربوط نمی شود، بلکه راه اندازی یک کتابخانه در یک روستای کوچک در جنوب کشور، نه فقط در حد واندازه یک کتابخانه کوچک، بلکه به عنوان نمادی از مسئولیت پذیری اجتماعی و توجه خیرین و افراد آگاهی است که با توجه به نیازهای فرهنگی – اجتماعی در منطقه ای صنعتی با کمک شرکت های صنعتی، الگویی از هم افزایی میان جامعه و صنعت را به نمایش می گذارند که قطعاً در صورت رشد و توسعه آن به تقویت زیرساخت های اجتماعی، فرهنگی و آموزشی در سطح کلان منتهی خواهد شد و علاوه بر این فرصتی برای اَدای دِین میهمانانی است که با میزبانی بومیان منطقه عسلویه صبورانه پذیرای چالش هایی چون آلودگی ها، گسترش معضلات اجتماعی و ... بودند تا رشد و توسعه اقتصاد و ارزآوری کشور را شاهد باشند.
 

---

روستای سهموی شمالی نمادی تحقق مسولیت پذیری اجتماعی

به گزارش «رویداد پارس»، راه اندازی کتابخانه در روستای سهموی شمالی به همت رئیس شورای روستا که تاکنون سابقه بسیاری از اقدامات خیر را در پرونده خود دارد که در نهایت با همراهی برخی از شرکت های صنعتی مانند شرکت پتروشیمی جم، زاگرس و ... عملیاتی شد و این کتابخانه همچون مرواریدی در قلب عسلویه در اختیار گروه سنی نوجوانان قرار گرفت. قطعاً انجام چنین اقدماتی تاثیراتی کمتر از آنچه که حاصل حضور غول های پتروشیمی و نفتی و گازی در منطقه برای کشور به همراه داشته است، نخواهد بود. چرا که همگان بر این باور هستد که تلاش‌های صورت گرفته اینچنینی را برای توسعه اجتماعی و فرهنگی این منطقه محروم در قلب ثروت سازترین منطقه ایران، نتایجی ماندگارتر از آنچه در بخش صنعتی به ارمغان آورده است، به میراث خواهد گذاشت. روستای سهموی شمالی در منطقه پارس جنوبی، نیز مانند بسیاری از دیگر نقاط این منطقه، به شدت نیازمند توسعه فرهنگی و آموزشی است. از این رو آقای صفری رئیس شورای روستای مذکور با آگاهی از این امر و رایزنی با شرکت پتروشیمی جم در مرحله نخست ، توانست نسبت جذب کمک های مالی برای تجهیز کتابخانه به کولر، میز و دیگر امکانات اولیه گامهای موثر بردارد و در گام های بعدی این فعال اجتماعی توانست با رایزنی با خانم اخوت به عنوان یک فرد  فعال در حوزه کتاب که نام مادر کتاب و کتابخوانی ایران را از آنِ خود ساخته است، حدود یک هزار و دویست جلد کتاب گروه سنی کودک و نوجوان را تهیه کند و کتابخانه ای در حد و اندازه استانداردهای مطلوب تجهیز کند.

تحقق آمال کودکی یک فعال اجتماعی در روستایی محروم

راه اندازی این کتابخانه در وهله اول شاید فرصتی برای تحقق آمال و اهداف رئیس شورای شهر به عنوان یک فعال اجتماعی ارزیابی شود که خود با رگ و خون خود با چالش ها وکمبودهای منطقه آشنا بوده و با راه اندازی این کتابخانه، امکان ارتقاء سطح فرهنگی، آموزشی کودکان ومنطقه را مهیا ساخته است.در حقیقت ایجاد این کتابخانه فرصتی برای دسترسی به منابع کتب  آموزشی، داستانی و ... تلقی می شود تا با استفاده از آنها بتوان  کیفیت زندگی ساکنان این روستا را به طور کامل ملموسی ارتقاء دهد و آن‌ها را به سمت و سوی مطالعه سوق دهد. علاوه بر این، این کتابخانه می‌تواند به‌عنوان مکانی برای برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی، نشست‌های فرهنگی و برنامه‌های اجتماعی و قصه گویی و ... استفاده می شود و به این ترتیب عاملی برای تحکیم روحیه‌ها و روابط بچه ها در فضایی سالم ایجاد شده است.

نقش شرکت پتروشیمی جم در مسئولیت اجتماعی

صفری در باره مزایای راه اندازی این کتابخانه می گوید؛ گام های نخست راه اندازی این کتابخانه با حمایت شرکت پتروشیمی جم برداشته شد و به این ترتیب شاید بتوان گفت که با این اقدام زبان مشترکی برای توسعه همزمان صنعت و فرهنگ و آموزش برداشته شد، هر چند در مراحل بعد برخی از شرکت های دیگر چون شرکت پتروشیمی زاگرس نیز ما را در تامین لوازم و تجهیزات آموزشی مدارس ابتدایی یاری کرد، اما ما همچنان در عملیاتی کردن بسیاری از پروژه های مشابه به مشارکت شرکت های پتروشیمی حاضر در منطقه به ویژه شرکت پتروشیمی جم به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در منطقه در انجام کارهای خیر امید داریم تا بتوانیم با معرفی چنین الگوهایی، درک صحیحی از مسئولیت های اجتماعی، فرهنگی و مشارکت در زندگی جامعه میزبان را احیاء کنیم. شرکت پتروشیمی جم با تامین منابع قابل‌توجهی برای راه اندازی این کتابخانه، نه‌تنها امکان تحقق این پروژه را فراهم آورد ، بلکه با نشان‌دادن الگویی از همکاری بین صنعت و جامعه، امکان حضور گسترده سایر شرکت‌های فعال در عسلویه را نیز موجب می شود. تا شاید آنها نیز بخشی از درآمد خود را به امور فرهنگی، آموزشی و اجتماعی اختصاص دهند. سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها به‌طور غیرمستقیم به توسعه پایدار منطقه‌ای کمک می‌کند و فرصتی برای بهبود سطح زندگی و رفاه فرهنگی آن‌هاست که در حقیقت به جامعه میزبان ادای دین کنند.
 

---

سهموی شمالی در انتظار افزایش مشارکت شرکت های صنعتی

صفری اضافه کرد: اجرای این پروژه این ایده که اگر هر یک از شرکت های صنعتی حاضر در منطقه به عنوان معین یک روستا در حوزه های مختلف آموزشی، درمانی، فرهنگی حاضر شوند، قطعاً شاهد توسعه همزمان صنعت و فرهنگ در منطقه خواهیم بود که کل کشور از آن بهره مند خواهند شد. رئیس شورای روستای سهموی شمالی در باره دیگر مشکلات ونیازهای آموزشی و فرهنگی این روستا گفت: برخی از مدارس دخترانه متوسطه که قدمتی بیش از 20 سال دارند، به منظور پرهیز  از مخاطرات احتمالی نیازمند تامین اعتبارات مالی هستند تا دانش آموزان در محیطی امن و مطمئن به تحصل بپردازند. او سهم پرداخت ها مالی شرکت های حاضر در منطقه پارس جنوبی در راستای انجام تعهد به مسئولیت های اجتماعی برای رسیدگی و رفع چالش های درمانی، بهداشت، آموزشی و... را کافی نمی داند . به گفته او تخصیص این منابع به روستاها و مناطق محروم در پارس جنوبی به دلیل رانت ها و ... عادلانه نیست و باید نهادی بی طرف بر واگذاری منابع مالی نظارت داشته باشد تا پروژه هایی که سالهاست به دلیل کمبود منابع و اعتبارات مالی بلاتکلیف مانده اند، جانی دوباره گیرند و موجبات رضایت ساکنین و بومیان را موجب شوند . صفری ساختمان نیمه کاره یک باشگاه ورزشی که کلنگ اولیه آن در سال 90 بر زمین خورد را از جمله این موارد می داند که درانتظار مشارکت های مالی شرکت های منطقه است تا بار دیگر فعل توانستن و وفاق را در مرحله عمل صرف کنیم./ رویداد پارس 
 

---

کلیدواژه

سهمو شمالی

یوسف صفری

عسلویه

کتابخانه سهمو شمالی

ارسال نظرات

captcha