جامعه / شناسه خبر: 183291 / تاریخ انتشار : 1404/5/4 18:07
|

برخورد با داروخانه‌های متخلف در جنگ اخیر به کجا رسید؟

بوشهریها|سازمان غذا و دارو، متولی تسهیل دسترسی مردم و بیماران به دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی مصرفی است و اهمیت این موضوع در شرایط خاص و بحرانی؛ دوچندان می‌شود.

بوشهری ها /در روزهایی که جنگ ۱۲ روزه را پشت سر گذاشته‌ایم، یکی از موضوعات مهم در حوزه سلامت، تأمین دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی مصرفی بود. در این بین، سازمان غذا و دارو به عنوان نهاد رگولاتوری، وظیفه تسهیل دسترسی مردم و بیماران را به محصولات سلامت محور دارد.

داروخانه‌ها به عنوان حلقه آخر زنجیره تأمین دارو و شیرخشک شناخته می‌شوند و اگر این مؤسسات در ارائه خدمت به مردم دچار مشکل شوند؛ وضعیت دسترسی نیز مختل خواهد شد و در نتیجه آن، مردم و بیماران از چنین شرایطی آسیب خواهند دید. لذا، داروخانه‌ها همواره زیر ذره‌بین تیم‌های نظارتی دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دارند.

در شرایط خاص و بحرانی، مثل جنگ ۱۲ روزه، در عین حال که شاهد خدمت رسانی داروخانه‌ها به مردم و بیماران بودیم، اما معدود داروخانه‌هایی نیز، بدون کسب اجازه از سازمان غذا و دارو، دست از فعالیت کشیده و تعطیل بودند؛ به طوری که این وضعیت در تهران، بیش از دیگر شهرهای کشور نمود داشت.

در گزارش سازمان غذا و دارو، به تعطیلی ۱۰ درصد از داروخانه‌های تهران، اشاره شده است که قرار بود با موارد تخلف، برخورد قانونی شود. اما، هنوز هیچ خروجی از گزارش سازمان غذا و دارو، منتشر نشده است.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفته است؛ داروخانه‌هایی که در بحران اخیر بدون وقفه به مردم خدمت‌رسانی کردند، باید مورد حمایت و تشویق قرار گیرند و در مقابل، با داروخانه‌هایی که خودسرانه و بدون مجوز فعالیت خود را متوقف کرده‌اند، برخورد قانونی شود.

وی با اشاره به ابلاغیه سازمان غذا و دارو درباره ضرورت استمرار ارائه خدمات دارویی در شرایط بحرانی، افزود: طبق این ابلاغیه، در مواقع اضطراری هیچ داروخانه‌ای اجازه تعطیلی بدون مجوز را ندارد و باید همچون گذشته خدمات دارویی را به مردم ارائه دهد.

شهریاری با تاکید بر اینکه خدمات رسانی دارویی در شرایط بحرانی نباید تعطیل شود، با انتقاد از تعطیلی بدون مجوز برخی داروخانه‌ها در جریان جنگ تحمیلی اخیر، گفت: بر اساس شنیده‌ها، متأسفانه برخی داروخانه‌ها به ویژه در تهران در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، بدون دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو تعطیل کردند که این اقدام به هیچ وجه قابل قبول و منطقی نیست.

در همین حال، سعید مهرزادی سرپرست دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان غذا و دارو، در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان داشت: با وجود تهدیدات جدی و شرایط خاص آن مقطع، ۹۰ درصد داروخانه‌های شبانه‌روزی و منتخب استان تهران و ۱۰۰ درصد داروخانه‌های شبانه‌روزی و منتخب در سایر استان‌ها به فعالیت خود ادامه دادند و توانستند پاسخگوی نیازهای دارویی مردم باشند.

وی با قدردانی از مسئولیت‌پذیری داروخانه‌داران، افزود: داروخانه‌های شبانه‌روزی و منتخب طبق ضوابط به صورت منظم فعال بودند و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که خدمات دارویی در سطح پایتخت و سایر استان‌ها بدون اختلال ادامه داشته است.

مهرزادی با اشاره به شناسایی برخی تعطیلی‌های بدون مجوز، گفت: پرونده این موارد برای بررسی دقیق به کمیسیون ماده ۲۰ ارجاع شده و در صورت احراز تخلف، اقدامات قانونی لازم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی تأکید کرد: حتی اگر تعداد انگشت شماری از داروخانه‌هایی که در مناطق بحرانی فعالیت داشتند بدون هماهنگی تعطیل شده باشند، مشمول پیگیری قانونی خواهند شد. گزارش‌های میدانی و شکایات مردمی به صورت مستند جمع‌آوری شده و سازمان غذا و دارو در رسیدگی به تخلفات طبق ضوابط عمل خواهد کرد.

حالا، با گذشت یک ماه از شرایط جنگی، انتظار می‌رود سازمان غذا و دارو و کمیسیون ماده ۲۰ که در همین سازمان تشکیل می‌شود، موارد تخلف را اعلام کنند تا شاهد عدم تکرار چنین تخلفاتی در شرایط خاص نباشیم.

کلیدواژه

جنگ ۱۲ روزه

داروخانه‌های متخلف

ارسال نظرات

captcha
کاریکاتور روز / علیرضا احمدی خرم
روزنامه پیام عسلویه
روزنامه رویداد پارس
پارس جنوبی