جامعه / شناسه خبر: 181905 / تاریخ انتشار : 1403/11/20 17:42
|
آیا دولت چهاردهم می‌تواند این زخم کهنه را درمان کند؟

گزارش زیست محیطی عسلویه روی میز رئیس جمهور

احسان انصاری| آخر هفته جاری رئیس جمهور به همراه برخی اعضای دولت به استان بوشهر سفر می‌کنند. این در حالی است که در روزهای گذش

بوشهری ها / احسان انصاری| آخر هفته جاری رئیس جمهور به همراه برخی اعضای دولت به استان بوشهر سفر می‌کنند. این در حالی است که در روزهای گذشته شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست کشور و الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانه دولت با سفر به بوشهر و دیدار با مسئولان و فعالان حوزه‌های مختلف در استان بوشهر، به دنبال زمینه‌سازی برای این سفر بودند.

نکته مهم در این زمینه اما اظهارات رئیس سازمان محیط زیست کشور در بین فعالان محیط زیست بود که عنوان کرد: «گزارشی از وضعیت زیست محیطی عسلویه را به رئیس جمهوری خواهیم داد و پیگیر هستیم که عوارض آلایندگی حتما در محل مورد نظر سازمان و برای رفع این امر هزینه شود. علیرغم اینکه عسلویه جزء هشت شهر آلوده به لحاظ آلودگی هوا نیست، اما سعی خواهیم کرد که بحث عسلویه را در کارگروه ملی آلودگی هوا مطرح کنیم».

بدون تردید مهم.ترین کاری که انصاری به عنوان متولی محیط زیست کشور می‌تواند انجام دهد همین است که گزارشی مبسوط از مخاطرات زیست محیطی عسلویه را در اختیار رئیس جمهور قرار بدهد تا دولت به صورت ویژه به وضعیت محیط زیست عسلویه رسیدگی کند. واقعیت این است که بحران محیط زیست در عسلویه به یک زخم چرکین و عفونتی تبدیل کرده که هر لحظه این احتمال وجود دارد این عفونت‌ها جان این بیمار را بگیرد.

درباره مخاطرات زیست محیطی این منطقه سخنرانی‌ها و مقالت متعددی گفته و نوشته شده، اما هیچ کدام نتوانسته مانع از تخریب بیشتر محیط زیست در این منطقه شود. استقرار واحدهای صنعتی بزرگ متعدد و در مجاورت یکدیگر بدون در نظر گرفتن توان و ظرفیت محیط و شرایط خاص اقلیمی و توپوگرافی منطقه، باعث تشدید اثرات آلایندگی صنایع و احتمالاً ایجاد ترکیبات جدید در هوا و افزایش تاثیرات سوء زیست محیطی شده است.

مردم منطقه همواره شاهد تغییرات ناشی از اثرات اجتماعی طرح‌های صنعتی در ابعاد و نیز وضعیت زیست محیطی آن بوده‌اند، و در این باره مباحث متعددی حتی در میان اقشار عادی جامعه مطرح می‌گردد و به همین علت تا امروز مردم با حساسیت بیشتری تغییرات زیست محیطی شهرستان و منطقه خود را دنبال می نمایند و در برابر آن واکنش نشان می دهند. موظف نمودن واحدهای صنعتی مستقر در منطقه پارس جنوبی به ارائه گزارش خوداظهاری در خصوص خروجی‌های دودکش و اندازه‌گیری هوای محیطی و آلودگی صوتی از مهم‌ترین مطالبات محیط زیستی منطقه است. در حال حاضر نتایج بدست آمده از اندازه گیری هوای محیطی و آلودگی صوتی، بالاتر از حد استاندارد زیست محیطی است و این به دلیل اثرات تجمعی همه واحدهای فعال گازی و پتروشیمی موجود در منطقه می‌باشد و هیچ کدام از واحدها بصورت خاص مسئولیت تولید آلودگی را برعهده نمی‌گیرد و یکی از مشکلاتی که در منطقه وجود دارد همین مسئله می‌باشد.

پیگیری کاهش و یا رفع فلرینگ حجم بالایی از گازهای اسیدی با توجه به تعهدات کشور به کنواسیون های بین المللی و اثرات آن بر محیط زیست منطقه در واحدهای پالایشگاهی فعال طبق برنامه زمان بندی از طریق مجتمع گازی پارس جنوبی از دیگر مطالبات مهم زیست محیطی منطقه است. لذا ضرورت استفاده از تکنولوژی‌های نوین در فازهای در حال ساخت به گونه‌ای که عملیات فلرینگ به حداقل ممکن برسد. اکنون سیستم‌های جدید در حال ساخت کپی‌برداری از سیستم‌های قدیمی می‌باشد و همواره مسئله تحریم به عنوان دلیل عدم استفاده و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید در کاهش و یا حذف فلرینگ عنوان می شود.

بحران‌های زیست محیطی عسلویه تنها به همین موارد خلاصه نمی شود و به بحران آلودگی خاک و آب هم کشیده شده است. از سوی دیگر تأثیر آلاینده های موجود بر نسل‌های بعدی منطقه نیز محل بحث است که جای تأمل و بررسی دقیق علمی دارد.

در چنین شرایطی انتظار مردم منطقه از رئیس جمهور این است که به صورت ویژه به چالش‌های زیست محیطی پارس جنوبی توجه کند | منبع : ./ روزنامه رویداد پارس 

کلیدواژه

رییس جمهور

بحران زیست مجیطی

عسلویه

ارسال نظرات

captcha