سیاست / شناسه خبر: 183237 / تاریخ انتشار : 1404/5/2 18:20
|
روایت عباس عبدی از آشنایی اش با احمد توکلی

تعبیر «اصول گرا»یی برازنده «توکلی» بود

بوشهریها|عباس عبدی چهره رسانه ای و تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب از نحوه آشنایی خود با مرحوم احمد توکلی و شخصیت و منش او سخن گفت.

بوشهری ها /عبدی آغاز آشنایی خود با مرحوم توکلی را مربوط به دورانی می داند که توکلی برای وزارت به دولت رفت:

«آشنایی من با مرحوم توکلی وقتی بود که ایشان به دولت رفت و وزیر شد. البته این آشنایی یک طرفه بود و ایشان من را نمی‌شناخت. بعد از وزارت چندین سال با هم در ساختمانی همسایه بودیم و روابط همسایگی متعارفی میان ما و ساکنان این ساختمان برقرار بود هر چند به لحاظ خط مشی سیاسی و فکری راه جداگانه‌ای در پیش گرفته بودیم. ارتباط ما بیشتر مربوط به زمانی بود که پس از راه اندازی روزنامه رسالت، بنده با ایشان در دانشگاه ها و در جلسات دانشجویی برای گفت و گو دعوت می‌شدیم. این ارتباط بعدها هم ادامه پیدا کرد و به خصوص پس از تاسیس دیده بان شفافیت و عدالت چندین بار از من هم دعوت به همکاری کردند و یک بار هم مفصل در دیده بان شفافیت درباره مبارزه با فساد صحبت کردم. اما چون به بیماری دچار شدند بعدا ارتباط بیشتر محدود به ارتباط تلفنی شده بود. خاطرم هست که در انتخابات سال ۹۶ در جلسه مشترکی به دعوت دانشجویان اصول گرا با هم حضور داشتیم که گفت و گوی خوبی صورت گرفت.»

 این تحلیلگر سیاسی به ویژگی های شخصی مرحوم احمد توکلی اشاره و تاکید می کند تعبیر «اصول گرا» برای او برازنده بود:

«کلمه اصول گرا بیشتر برازنده کسانی مانند مرحوم توکلی و دوستانشان است. افراد زیادی تحت این عنوان معرفی می ‌شوند که چندان هم دارای اصول نیستند. مرحوم توکلی در ابراز عقایدش محکم و البته سریع بود. اما این سرعت به دلیل تعهدش بود و به همین هم دلیل گاهی که متوجه اشتباه می شد آن را اصلاح می‌کرد و این خیلی فرق می‌کند با کسانی که از سر کینه و نفرت و دشمنی چیزی را بیان می کنند. انعطاف پذیری و صداقت قابل احترامی داشت و فکر می کنم پیگیری مبارزه با فساد هم نمونه خوبی از اقدامات لازم او در این زمینه بود. قانون دسترسی آزاد به اطلاعات را هم خوب پیگیری کردند اما در سیستم موجود متاسفانه به جایی نرسید و نمی رسد. »

عبدی در تشریح مشی و منش مرحوم توکلی می گوید: «مرحوم توکلی ۵ سال از من بزرگتر بود اما می شود گفت تقریبا از یک نسل هستیم. تعهد نسل اول انقلاب نسبت به آنچه می گفتند و انجام می دادند، در قیاس با نسل جدید، بیشتر است. در میان نسل‌های قبل انقلاب، کمتر می بینیم کسانی را که عقایدشان را به منافع و فرصت هایشان بفروشند. هر چند طبیعتا استثنائاتی هم در این زمینه وجود دارد اما در مجموع، امروز این کار خیلی راحت صورت می گیرد! گاهی سکوت می کنند، گاهی حرف می زنند. چیزهایی را می گویند و چیزهایی را نمی گویند. نسل قبلی به دلیل مبارزه ای که قبل از انقلاب داشتند کمتر به دنبال خوردن نان از سابقه مبارزاتی شان هستند. من به یاد ندارم که مرحوم توکلی بخواهد مبارزه اش را به رخ کسی بکشد. اگر مرحوم توکلی در برخی داوری ها یا اقدامات تعجیل نمی‌کردند اثرگذاری‌شان بسیار بیشتر می شد. مثلا در برخی سیاست های اقتصادی که می شد با سعه صدر بیشتری برخورد کرد از جمله در ماجرای طرح تثبیت قیمت ها که مرحوم توکلی از آن دفاع می کرد. شاید اگر ایشان از ابتدا بر مبارزه با فساد، به خصوص عناصر ساختاری ایجاد کننده فساد، متمرکز می شد میراث ماندگارتری از خود بر جای می‌گذاشت. اما در هر حال باید قدر و قیمت امثال مرحوم توکلی را دانست.» 

 فعالیت های مرحوم احمد توکلی در امر مبارزه با فساد موضوع دیگری است که مورد اشاره این چهره اصلاح طلب قرار می گیرد:

«فعالیت های دکتر توکلی در مبارزه با فساد در مقطعی بسیار موثر بود اما نمی دانم چرا فتیله اش پایین کشیده شد؟ شاید به خاطر بیماری ‌شان بود. چندباری که به دیده بان شفافیت و عدالت آمدم احساس کردم در برخی زمینه ها خیلی نمی توانند پیش بروند.  یادم هست که در پرونده یک فساد دارویی تقریبا متوقف شده بودند. از همان موقع حس کردم بار سنگین مبارزه با فساد در ایران فراتر از توان بدنی مرحوم توکلی بود. با این حال همین که یک نهاد مستقل و فراجناحی را تاسیس کرده بود و از همه جریان ها در این راه کمک می گرفت کار با ارزشی بود. آقای توکلی تا آنجا که در توان داشتند اثرگذاری خودشان را انجام داده اند. به خانواده ایشان تسلیت می گویم و برای شادی روحشان دعا می کنم.»

کلیدواژه

مرحوم احمد توکلی

عباس عبدی

ارسال نظرات

captcha
کاریکاتور روز / علیرضا احمدی خرم
روزنامه پیام عسلویه
روزنامه رویداد پارس
پارس جنوبی